nlc.hu
Család
Elárverezik Kenderesi Tamás az olimpián használt melegítőjét

Elárverezik Kenderesi Tamás az olimpián használt melegítőjét

Leégett egy Tolna megyei család teljes háza, ezért Kenderesi Tamás úgy döntött, hogy árverésre bocsátja azt a melegítőjét, amelyet az olimpián is viselt, és a befolyó összeget a családnak ajánlja.

Egy tavaszi dzsúdómérkőzésen találkozott a Tolna megyei Vaskó Sándor és a tavalyi olimpián 200 méteres pillangón bronzérmet szerzett Kenderesi Tamás. Az apa a lányának szurkolt, Kenderesi pedig a 12 éves öccse miatt vett részt az eseményen. Vaskó éppen a fiatal úszóval beszélgetett, méltatta, amiért egy szalagszakadással is végigküzdötte az olimpiát, majd rögtön ezután jött a telefon, hogy ég a családi háza. A férfi összeszedte a családját, és rohant is haza, de mire Siklósról Decsre hazaértek, mindenük leégett, annyi ruhájuk maradt csupán, amiben aznap reggel elmentek otthonról.

A dzsúdószövetség segíteni akart a férfinek, és elkezdtek gyűjtést szervezni a családjának; ruhákat, bútorokat kaptak, és a csütörtöki sajtótájékoztatón kiderült, hogy Kenderesi is szeretne könnyíteni Vaskóék helyzetén. Ezért az olimpikon úgy döntött, hogy az olimpián használt szabadidőruháját online árverésre bocsátja, az összeget pedig majd a bajbajutott családnak továbbítja.

Egy bajbajutott családon segít Kenderesi Tamás olimpiai úszó

A jótékonysági licitre itt lehet kattintani, az árverés június 13-án 13 óráig tart. A honlapon azok is találnak információt, akik a melegítőre nem tartanak igényt, de segíteni szeretnének.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top