Család

Pizsamában szökött ki az utcára a soroksári kisfiú, vádat emeltek az apja ellen

Az apa ivott, és az udvaron dohányzott, miközben a kisgyerek kijutott az utcára.

Egy 43 éves soroksári családapa 2020. február 18-án délután a felügyelete alatt álló három kiskorú gyermekkel volt otthon. Ittas állapotba került, és a lakáshoz tartozó társasházi udvaron dohányzott. Mivel nem figyelt eléggé, a kétéves gyermeke pizsamában, mezítláb kiszökött a lakásból, majd a közös udvarról.

A kisgyerek átkelt egy szervizúton és HÉV pályáján, majd a Grassalkovich út melletti útpadkán, ekkor egy autós észlelte, és segítségére sietett. Az apa nem kellően gondos magatartásával a szülői felügyeleti jogából adódó kötelességét súlyosan megszegte, mellyel kiskorú gyermekét veszélyeztette.

gyerek mezítláb

(Illusztráció: Getty Images)

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a férfival szemben kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a bíróság előtt. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság – a bűncselekményt beismerő és megbánó – vádlottal szemben szabjon ki végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést.

A kerületi ügyészség – mivel annak törvényi feltételei fennállnak, és az a járványhelyzetre figyelemmel különösen is indokolt – indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás tartása nélkül, büntetővégzésben határozzon az ügyben.

via

nlc.kapcsolódó:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top