Család

Gólya-albérletbe költözött a cuki erdei fülesbagoly család

Az erdei fülesbagoly család egy korábban lakott, most épp üres gólyafészekbe telepedett le. Nem tudjuk legális-e a helyfoglalás, de állítólag jól megvan a két madárfajta.

Néha meghökkentő helyeken telepszik meg az erdei fülesbagoly, aki az idei év madara. Többször megfigyelték költésüket fehér gólyák fészkében – mint ezúttal is, írta meg a 24.hu. Ugyanis az egyik gólyafékszekben már a kirepüléshez készülő 6 bagolyfióka nevelkedik.

Gólyafészekbe költözött az erdei fülesbagoly család.

Erdei fülesbagoly (Asio otus) ül egy fa ágán Balmazújvárosban 2014. december 31-én. A faj több tucat példánya költözött be a hideg elől a városban lévő fákra.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kölked Baranya megye fehér gólyák által legnagyobb egyedszámban lakott települése, idén 22 pár fészkel a faluban. Jó néhány korábban lakott, most nem foglalt fészkük is van, melyekből kettőt foglaltak el erdei fülesbaglyok, akik a szomszéd villanyoszlopon lakó gólyákkal is jól megvannak. 

Az eset tényleg nem egyedülálló, már tavaly is írtunk róla, hogy meglepő lakók költöztek a gólyák fészkébe Kengyelen. A “lakásfoglalásból” akkor sem lett nagy tragédia, a gólyák új otthont építettek a szomszédos oszlopon.

Olvass további érdekes történeteket a cuki baglyokról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top