Család

Másfél hónapig küzdött a koronavírussal a magyar olimpikon

Parti András hegyikerékpáros viszonylag könnyedén átesett a koronavíruson, de sok időbe telt, mire újra visszaszerezte az erőnlétét.
parti andrás

Parti András, a háromszoros olimpikon hegyikerékpáros is megfertőződött a koronavírussal, és bár viszonylag könnyedén átvészelte a betegséget, másfél hónapig tartott, míg visszanyerte a régi formáját – írja a Bors.

András egy törökországi verseny után érezte magát kicsit gyengébbnek, de pár nap múlva újra versenyzett. Ötödik lett, számos pontot szerzett a világranglistán. A következő versenyt viszont már lemondták a koronavírus miatt.

„Ekkor hallottuk, hogy otthon is szigorítanak. A hazaúton betegnek éreztem magam, és akkor már sejtettem, hogy baj van. Másnap már iszonyatosan fájt a torkom, folyt az orrom, köhögtem, és egy pár órára hőemelkedésem is volt”

– mondta a Borsnak az olimpikon.

Gyorsan felépült a betegségből, ezért a PCR-teszt már nem mutatta ki a koronavírust. Csak akkor bizonyosodott be, hogy átesett a fertőzésen, amikor vérplazmát szeretett volna adni. Védettséget viszont nem szerzett a kórokozó ellen, így sajnálja, hogy nem tudott másokon segíteni.

(Kiemelt kép: Facebook/Parti András)

Olvass még sportolókról, akik elkapták a koronavírust:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top