nlc.hu
Család

Csenge

Fordulat a vízaknába dobott lány ügyében: a mobiljáról fontos információkat nyerhetnek

A mobil, amelyet az elkövető a lány után dobott, mégsem ment tönre teljesen, így fontos információk nyerhetőek le róla.

Az egész ország felháborodott K. Csenge ügyén, akit 2017-ben gyilkosa először bántalmazott, majd a vízaknába dobott. Csenge 2017 szeptemberében B. Rolanddal (22) találkozott, azonban másnap holtan találták a fiatal lányt. B. Roland állítás szerint ő nem bántalmazta Csengét, teljesen véletlenül talált rá eszméletlen állapotban egy erdei úton, majd úgy megijedt, hogy a vízaknába dobta. Most viszont komoly fordulatot hozhat az újabb tárgyalás,  az egyik szakértőnek ugyanis sikerült kinyerni Csenge telefonjából az adatokat, miközben eddig mindenki úgy tudta: a készülék használhatatlan, miután az elkövető Csenge után dobta a vízaknába – tudta meg a Blikk.

Újabb fordulat Csenge gyilkosságának ügyében

Újabb fordulat K. Csenge ügyében (Fotó: Paul Bradbury / Caia Image / Profimedia)

A lap úgy tudja, a lány édesanyja már többször is kérte a hatóságokat, hogy nézzék át gyermeke mobilját, ám a szavaira mindig az volt a válasz: a készülék tönkrement. Nagy meglepetés volt, amikor kiderült, hogy mégis tudnak vele kezdeni valamit, mi több, fontos információkat rejthet.

A másik nagyon fontos információ, hogy a telefon nem Csengével egy időben került a vízbe, hanem utánadobták. Ez pedig az jelenti, hogy az elkövető nem hirtelen felindulásból cselekedett, hanem módszeresen minden nyomot el akart tüntetni – közölte, dr. Lichy József a Blikkel, aki Csenge családjának jogi képviseletét látja el.

Az ügyben a bíró márciusban azt mondta, B. Roland gondatlanságból elkövetett emberölésben bűnös. Az kétséget kizáróan nem állapítható meg, hogy a vízaknába dobás előtt bántalmazta a lányt, így a férfi szabadon távozhatott a bíróságról. Az ítélet hallatán Csenge édesanyja zokogott, majd összeesett. Térdre rogyva könyörgött a bírónőnek, hogy ne engedje el a vádlottat.

További rejtélyes gyilkosságok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top