nlc.hu
Család

16 ezer dollárt költött el mobiljátékon egy kisfiú

Az anya nem tudja fizetni a lakbért, mert a kisfia 16 ezer dollárt költött el egy mobiljátékon

Nyáron még csalók művének hitte, hogy sokezer dollár eltűnt a számlájáról, ám októberre kiderült, hogy a hatéves kisfia volt a ludas, aki egy okostelefonos játékon költötte el az anyukája összes pénzét.

A Connecticutban élő Jessica Johnson még júliusban vette észre, hogy valami nem stimmel a bankszámlájával. A 41 éves édesanya hibának vagy csalásnak vélte a dolgot, ezért jelentette is a bankjának, akik azt mondták, hogy valószínűleg csalók állhatnak a háttérben, kivizsgálják az ügyet. Végül a válaszukra egészen októberig kellett várni, amikor kiderült, hogy nem volt itt semmi csalás, az Apple és a PayPal azért vonta le a 16 ezer dolláros összeget (közel 5 millió forintot), mert a hatéves kisfia egy okostelefonos Sonic játékon költött vagyonokat, például virtuális aranygyűrűket vásárolt a játékban – írja az odditycentral.com.

A mobiljátékokra nem árt figyelni a szülőknek (fotó: Getty Images)

A mobiljátékokra nem árt figyelni a szülőknek (Fotó: Getty Images)

Amikor Johnson a problémával felkereste az Apple-t és a PayPalt, az ügyét gyorsan visszadobták azzal, hogy nem tudnak mit tenni, mivel nem hatvan napon belül jelezte a problémát. Csakhogy a nő azért várt ennél tovább, mert a bankja váratta azzal, hogy megvizsgálják a problémát. Jessica hatéves fia, George valahogy megszerezte az édesanyja kártyáját, és mivel a biztonsági beállítások nem voltak épp a leghatékonyabbak, sorra vette magának a különféle kiegészítőket. Eleinte kétdolláros apróságokkal kezdte, hogy később már százdolláros virtuális aranygyűrűket vásároljon.    

A fiam nem fogta fel, hogy a pénz, amit elkölt, az igazi. Hogyan is fogta volna fel? Egy rajzfilmfigurával játszott egy olyan világban, amiben semmi sem volt igazi. Miért gondolta volna, hogy pont az elköltött pénz lesz az?

– védte meg a kisfiát Jessica, akinek az eset miatt már az is gondot okoz, hogyan fizesse ki a lakbért.

Az online játékoknak akadnak azért pozitív vetületei is:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top