Család

Mától Novák Katalin dönt arról, hogy az egyedülálló szülők közül ki fogadhat örökbe

Megjelent a kormányrendelet, amely miniszteri engedélyhez köti az egyedülálló szülők esetében az örökbefogadást.
Azonos nemű párok örökbefogadása

Szombaton jelent meg a Magyar Közlönyben az örökbefogadás eljárásrendjét módosító kormányrendelet.

Ez az a változtatás, ami már csak házaspároknak teszi lehetővé az örökbefogadást, az egyedülállóknak ehhez miniszteri engedélyre lesz szükségük. A kormányrendelet pedig ellehetetleníti az azonos nemű párok számára az örökbefogadást.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter korábban azt mondta, a módosítással nem az egyedülállókat akarják megbélyegezni, hanem egy kiskaput zárnak be, hogy homoszexuális párok ezt kihasználva ne tudjanak örökbe fogadni.

A módosítás után indította a Szivárványcsaládokért Alapítvány A család az család kampányát, amellyel azt üzenték, hogy egy gyereknek az a legfontosabb, hogy szeretetteljes környezetben, családban nőjön fel.

A kezdeményezéshez több mint 40 márka csatlakozott, és számos ismert ember, köztük Grecsó Krisztián író, Gulácsi Péter válogatott focista és Ördög Nóra műsorvezető állt ki a szivárványcsaládok mellett.

Egyedülállók, akik örökbe fogadtak:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top