nlc.hu
Család
Energiaárak csökkentése

Fejlámpával világítanak, és hetente csak egyszer fűtenek ebben a családban

Azt mondják, az apuka számlacsökkentő programját alkalmazni olyan, mintha visszamentek volna a 18. századba.
Fejlámpával olvasó tini

Amikor a Londonban élő családfő fülébe jutott, hogy drasztikusan emelkednek az energiaárak, tudta, hogy azonnal a tettek mezejére kell lépnie. Nem akarta, hogy a hideg hónapokban minden pénzüket rezsire költsék, ezért szélsőséges megszorításokat vezetett be a családjában.

Az 53 éves Chavdar Todorov szeretne minél több pénzt megtakarítani, ezért jóval nagyobb erőfeszítést követel feleségétől és gyerekeitől. Úgy döntött, hogy nem használnak több áramot, ezért a lámpák felkapcsolása helyett akciósan vásárolt fejlámpákkal világítanak a sötétben. „Még nem tudjuk pontosan, hogy mennyi pénzt tudunk megtakarítani ezzel a módszerrel, de a hónap végén meglátjuk. Addig is megteszünk minden tőlünk telhetőt” – mondta bizakodóan Todorov, aki néha azért engedélyez egy kis tévézést a családjának.

A fűtéssel is nagyon csínján bánnak, hetente mindössze egyszer kapcsolják be, a többi napon alaposan felöltözve és takarókba burkolózva vészelik át az otthon töltött időt. Felesége, Moda és a gyerekek, a 14 éves Teo és a 20 éves Nicole néha nehezen viselik a spórolás jegyében alkotott szabályokat, de próbálnak pozitívan gondolkodni: „Ahelyett, hogy befűtenénk, itthon is magunkon tartjuk a kabátot, a fejlámpával viszont nem sikerült szoros barátságot kötnöm. Mivel esténként vaksötét van itthon, időnként félek” – mondta az asszony.

Hogy csökkentsék a komorságot, gyertyákat gyújtanak, aminek a férfi szerint megvan a romantikája. 

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top