nlc.hu
Család

Brian Wilson, Nagy-Britannia legidősebb teherautósofőrje

Elmúlt 90 éves, de még mindig teherautósofőrként dolgozik ez a brit férfi

Brian Wilson hét évtizede ül a kormány mögött.

Néhány hónap múlva ünnepli 91. születésnapját Brian Wilson, Nagy-Britannia legidősebb teherautó-sofőrje. A férfi közel 70 éve ül a kormány mögött, és ezen idő alatt 3,5 millió mérföldet (kb. 5,6 millió kilométert) vezetett le.

Wilson, akinek senki nem hiszi el, hogy túl van a kilencvenen, még most is heti öt napot dolgozik, és mivel sikeresen átment nemrég az esedékes orvosi vizsgálaton, egy évig még biztosan nem hagy fel a munkával. És ha ő nem is vonul egyelőre nyugdíjba, azt a teherautót, amivel most jár, lecseréli egy újabb darabra, ez ugyanis már 300 ezer mérföldet futott.

„Szeretem a munkámat, és még nem gondoltam arra, hogy nyugdíjba vonuljak. Amikor decemberben eljött az orvosi vizsgálat ideje, nem aggódtam, tudtam, hogy átmegyek. A kormány azt akarja, hogy az idősebbek visszamenjenek dolgozni, és miért is ne? Sok embert ismerek, akik azt mondják, hogy unatkoznak, mert nincs mit csinálniuk. Nekem ez nem probléma. Reggelente alig várjam, hogy útnak indulhassak” – nyilatkozta. 

A férfi hetente közel 1000 mérföldet vezet, vannak olyan napok, amikor 12 órát van úton. Térképekre és navigációs szoftverekre nincs szüksége, hiszen minden utat ismer. Brian Wilson a lovasezredben tanult meg teherautót vezetni, majd az Esso tartálykocsiját vezette, 1960-ban pedig  apja, Edward fuvarozási vállalkozásában kezdett el dolgozni, illetve később ő vitte tovább a céget, ahol felesége lett a könyvelő. 

Szív egy hóval borított szélvédőn

Képünk csak illusztráció (Fotó. Pexels)

(via Sun)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top