nlc.hu
Család

Fizetett szabadságot nyert a tombolán

365 nap fizetett szabadságot nyert a munkahelyi tombolán

Akadnak, akik irigykednek rá, mások szerint azonban a nyertes valójában inkább rosszul jár.

365 nap fizetett szabadságot nyert a munkahelye által rendezett tombolán egy kínai férfi. A nyeremény átvételéről szóló videó a kaníi közösségi oldalakon kezdett keringeni a napokban. Kiderült, hogy a felvételt egy sencseni cég éves közgyűlésén rögzítették.

A vállalat egyik alkalmazottja a sajtónak úgy nyilatkozott, a Covid-19 járvány miatt három éve nem szervezett éves közgyűlést, ezért a vezetőség célja az volt, az eseményen a dolgozók feszültségét szórakoztató feladatokkal és igazán csábító nyereményekkel kecsegtető tombolával oldják. A szervezők úgy döntöttek, hogy egy olyan díjat is felajánlanak, amely valóban mindenkit váratlanul ér: egy teljes évre szóló fizetett szabadságot

A főnyereményt végül egy fiatal menedzser ütötte meg.

 

A közösségi médiában rengetegen irigykednek a férfira, ám akadnak olyanok is, akik megjegyzik, a nyeremény valójában csapda.

„Amint visszatérsz a szabadságról, az állás már nem lesz a tiéd” – írta egy kommentelő, míg valaki más arra figyelmeztetett, hogy a férfi főnöke rá fog jönni, hogy a cég a nélküle is ugyanúgy működik. Mások szerint a nyertes lemarad a lehetséges bónuszokról, és a nyeremény elfogadásával búcsút inthet az előléptetési esélyeinek is.

Akadtak olyan hozzászólók is, akik azt állították, ők bizony elfogadnák az egyéves fizetett szabadságot akkor is, ha ez az elbocsátás kockázatával jár.

„Egy év után, ha visszajövök, és úgy érzem, hogy nem tudom folytatni, akkor munkahelyet váltok” – írta valaki.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top