nlc.hu
Család

Fejre ejtette babáját, súlyosan megsérült

Fejre ejtette csecsemőjét, vádat emeltek az ófehértói anya ellen

Borzasztóan sírt a baba, de a nő nem merte bevallani a családjának, hogy mi történt.
kisbaba

Fejre ejtette egy anya a csecsemőjét Ófehértón. Etetés után csúszott ki a karjából, a kicsi beütötte a fejét, a koponyája eltört – számolt be a Tények. A 22 éves anya ezt követően feltette a síró gyereket a rácsos kiságyba, majd szólt a szomszéd szobában tartózkodó anyósának, akivel csak azt közölte, hogy a gyerek valami miatt hangosan sír, de azt viszont már nem merte elmondani neki, hogy pontosan mi történt. Végül a nagymama hívta ki a mentőket, mert a csöppség nem hagyta abba a keserves sírást.

A kórházban derült ki, hogy nagy a baj: a baba életveszélyes állapotba került, 6 hétig ápolták, mire felépült.

A Tényeknek nyilatkozó anya azt mondta, szándékosan sosem ártana a gyerekének. Elmondása szerint, amikor kicsúszott a kezéből, borzasztóan megijedt, rettegett a következményektől. „A kórházban nem mondtam el, hogy mi történt. Csak annyit mondtam, hogy megütötte a fejét” – mesélte.

Dominik most 9 hónapos, majdnem belehalt a sérüléseibe, de a család örül, hogy végre otthon lehet. A kisfiú teljesen meggyógyult, az anya ellen viszont vádat emelt az ügyészség. Ezt azonban nem érti a nő.

„A gyerek koponyáján több törés is keletkezett. Életveszélyes állapotba került, melyből 4-6 hét alatt gyógyult fel. Az ügyészség gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés vétségével vádolja az anyát. Az ügyészség ezért felfüggesztett fogházbüntetést kért az édesanyára” – indokolta Szilágyi László, a Vármegyei Főügyészség szóvivője.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top