nlc.hu
Család

Gyűjtés indult az elhunyt TEK-es családjának

Teljesen összetört az esztergomi robbantásban elhunyt TEK-es özvegye, de hálás a sok segítségért

Barátok, kollégának segítenek a családnak.

Mint arról beszámoltunk, az esztergomi robbantásban ketten – egy TEK-es és maga az elkövető, J. László – meghaltak, tizenegyen pedig megsebesültek. Az elhunyt kommandós egy féléves, valamint egy 3 és fél éves kisfiút hagyott hátra. Őket és a feleségét is támogatja most gyűjtéssel egy alapítvány, amelyet egy egykori rendőrnő és férje hozott létre. Alig pár óra alatt félmillió forint gyűlt össze – számolt be az RTL Híradó.

esztergomi robbantás,

Ennyi maradt a házból a robbantás után – Forrás: RTL / RTL Híradó – videó

A rendőrök részéről országszerte érkeztek támogatások. Vannak köztük, akik jelenlegi bajtársaik voltak vagy egykori kollégák, szimplán barátok vagy akikkel együtt jártak iskolába. Tényleg azt kell mondanom, hogy mindenki megmozdult az ügyben” – nyilatkozta Kosztolánszkyné Alexa Hajnalka, a Zona Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Összetört férje elvesztése után, de hálás a sok segítségért – ezt üzente az esztergomi robbantásban meghalt TEK-es özvegye, miután gyűjtés indult a két kisfiával egyedül maradt családanyának. A 34 évesen elhunyt Kónya Gábor Lajos törzszászlós barátai és kollégái segítenek a családnak. Az özvegy fel sem fogta még a tragédiát, de próbál erős maradni. “Beszéltem az édesanyával, aki abszolút érezhető, hogy össze van törve, de helyt áll minden erejével. Azon van, hogy a gyerekeket ellássa a legmegfelelőbb mértékben” – mondta el az RTL Híradónak Kosztolánszkyné Alexa Hajnalka.

A kommandós 7 éve dolgozott a TEK-nél. A tragédia után a belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és soron kívül főhadnaggyá nevezte ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top