nlc.hu
Család

Unokáját szülte meg Ilona

Saját unokáját szülte meg egy magyar nő: „Nagy öröm, hogy a lányoméknak tudtam segíteni”

Ilona 40 éves lánya már majdnem feladta, hogy valaha gyereke lesz.
kisbaba

Igazi világszenzációnak számít egy magyar házaspár kisfiának a megszületése. Epres Ilona a saját unokáját, Danikát szülte meg Londonban szeptember 30-án – írja a Blikk. A nagy esemény azért számít világrekordnak, mert Ilona első és mostani szülése között 43 év telt el, míg az előző rekord csak 41 év. 

„Bernadett a hosszú évek alatt hétszer próbálkozott lombikprogrammal, hogy gyermeke szülessen, kisebb vagyont költöttek az orvosi beavatkozásra. A sok beültetés azonban nem járt sikerrel. (…) Ez annyira megviselte szegényt lelkileg, hogy letargiába esett. (…) Amikor Budapesten az orvosom felvetette, miért nem próbálom meg én a kihordást, hiszen makkegészséges vagyok, örömmel mentem bele” – mesélte a bulvárlapnak Ilona, akinél Angliában végezték el lánya petesejtjének és a veje hímivarsejtjének a beültetését.

A csaknem 60 éves nőnek – aki Danikával együtt már 5 gyereket hozott világra – a terhessége alatt semmi problémája nem volt, és a szülés is simán folyt le.

„Nagy öröm, hogy a lányoméknak tudtam segíteni, és felemelő érzés, hogy ezzel óriási boldogságot szereztem az egész családnak. (…) A lányom bent volt velem a szülőszobában, és ő jobban izgult, mint én. (…) Amikor meglátta a kis Danit, zokogásban tört ki, akár csak én” – elevenítette fel Ilona, aki egészen négyhetes koráig szoptatta a kisfiút.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top