nlc.hu
Család

Személyes higiénia hiánya miatt pereli férjét egy mexikói nő

Beadta a válókeresetet, mert a férje nem zuhanyozik elég gyakran és szájszaga is van

Még a férfi munkatársai is vállalták, hogy tanúskodnak a bíróság előtt.

Egy török nő úgy döntött, elválik férjétől, aki szerinte nem tisztálkodott eleget. A bírósági dokumentumokból kiderült, hogy a férfi legfeljebb 7-10 naponta egyszer zuhanyozott, legalább öt egymást követő napon ugyanazt a ruhát viselte, és hetente csak egyszer vagy kétszer mosott fogat, ami miatt borzalmas szájszaga volt.

A férfi munkatársai, akik vállalták, hogy tanúskodnak az ügyben, alátámasztották a feleség állításait, pontosabban azt állították, hogy kollegájuknak olyan testszaga volt, ami miatt nagyon nehéz volt mellette dolgozni.

Egy férfi fürdőköpenyért nyúl

Fotó: Getty Images

„A házastársaknak tartaniuk kell magukat az együttélés szabályaihoz. Ha a közös élet ellehetetlenül az egyik fél viselkedése miatt, a másik félnek joga van válókeresetet benyújtani. Fontos, hogy kapcsolatainkat megfelelően ápoljuk, ennek megfelelően kell viselkedünk, például a tisztálkodásra is oda kell figyelnünk”  – nyilatkozta az asszony ügyvédje egy török lapnak. 

És milyen döntés született? A bíróság kimondta a válást, és egyben kötelezte a férfit, hogy fizessen 500 000 török lírát (kb. 5 776 000 forint) kártérítésként az immár volt házastársának, amiért elviselte őt.

Nem ez az első eset, hogy valaki a rossz személyi higiéniára hivatkozva akar véget vetni a házasságának, mi is írtunk egy tajvani férfiról, aki azért vált el a feleségétől, mert az évente csak egyszer fürdött, illetve volt egy indiai férj is, aki szintén válni akart, mert párja nem volt hajlandó naponta fürdeni.

(via Oddity Central)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top