nlc.hu
Egészség

Zuhanyzás, hajmosás gyakoriság

Ez a nő 3 hetente zuhanyzik és mos hajat. Így néz ki

Clare Sandiford nem csinál titkot abból, hogy háromhetente áll be a zuhany alá, hogy tisztálkodjon és hajat mosson, sőt kifejezetten büszke arra, milyen sok pénzt takarított meg így.
Fintorgó nő

Hallhatunk arról szóló híreket, hogy a túl gyakori hajmosással a várt hatás ellenkezőjét érhetjük el, és hogy a bőrünknek sem tesz feltétlenül jót az erőteljesen tisztító tusfürdők használata. Ez a nő megtalálta a megoldást a problémára!

Az 52 éves brit nő szerint furcsa szokásának egyetlen hátránya, hogy a lánya gyakran kerül kínos helyzetbe miatta, máskülönben teljesen ideálisnak gondolja ezt a tisztálkodási gyakoriságot. „Korábban minden másnap mostam a hajam, mert nem akartam, hogy bárki is megszóljon. Aztán komoly nyakfájdalmak kezdtek gyötörni és igazi kihívássá vált ez a művelet” – idézi fel a kezdeteket Clare.

Hogy mentse a menthetőt, copfban hordta a haját, de még így is sokat idegeskedett amiatt, hogy vajon mit gondolnak róla mások. Egyszer csak azon kapta magát, hogy annyira elkényelmesedett, hogy 3 hetet kihagyott két hajmosás között, megjelenése mégsem volt olyan szörnyű, mint ahogy azt korábban elképzelte.

Mivel otthonról dolgozik, nem kell attól tartania, hogy a kollégái rossz szemmel néznek majd rá, mostanra pedig eljutott arra a pontra, hogy az sem érdekli, ha a boltban vagy a postán lévők megvetően néznek rá. Azt meséli, hogy igazából nincs is miért szégyenkeznie: a haja alkalmazkodott az új helyzethez, és jóval kevésbé zsírosodik, mint akkor, amikor 2 naponta mosott hajat. Így, hogy csak 3 hetenként áll be a zuhany alá, a hajkoronája megerősödött, dúsabb és fényesebb lett.

„Ma már a lányom is látja a kedvező változást, pedig eleinte sokszor szégyenkezett miattam” – mondja Clare, aki a meglehetősen ritka hajmosás miatt mindössze egy flakon sampont használ el egy év alatt. Ennek köszönhetően nemcsak samponra költ kevesebbet, hanem a vízfogyasztással is sokat spórol, ami nem mellesleg környezetvédelmi szempontból is jó hír.

„Azt javaslom az embereknek, hogy mielőtt ítélkeznek, próbálják ki a dolgot. Igaz, hogy az én különös szokásom lustaságból indult, mostanra azonban meggyőződéssé vált, mert soha nem volt még ilyen szép a hajam” – tette hozzá határozottan.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top