Családi pénzügyek

Neked miből lesz nyugdíjad?

Az elmúlt hónapokban olvasóink közül is egyre többen megértették: ha nyugdíjasként is szeretnék megőrizni aktív korukban elért életszínvonalukat és minőségi életre vágynak, már fiatalként el kell kezdeniük gondoskodni a jövőjükről. Ebben segít Bunghardt Csaba, az AXA Biztosító vezérigazgató helyettese.

Neked miből lesz nyugdíjad?Szüleinknek még nem kellett a nyugdíj miatt aggódniuk. Nekünk miért kell?

Nem magyar sajátosság, hanem egész Európára jellemző, hogy a népesség rohamosan fogy és folyamatosan öregszik, ezért egyre kevesebb dolgozó járulékaiból kell egyre több nyugdíjas részére állami nyugdíjat fizetni. Ha ez így marad, az állami nyugdíjak csökkenésére, vagy a nyugdíjkorhatár felemelésére kell számítanunk. Tehát ha a jelenlegi aktív korúak nyugdíjasként nem akarják majd csökkenteni a kiadásaikat, már most, apránként el kell kezdeniük félretenni, hogy idősebb korukban is nélkülözésmentesen, megfelelő életszínvonalon élhessék életüket.

De ha nem értünk a befektetésekhez, vagy nem tudunk sokat félretenni, akkor miből lesz nyugdíjunk?

Abból, hogy az állami nyugdíjat saját megtakarításokkal egészítjük ki, és azok gyarapítását szakemberekre bízzuk, azaz például nyugdíjbiztosítást kötünk. Ilyen az AXA Aktív Max nevű megtakarítása is, amelyben ha például már 40 éves korunktól kezdve havi 25 ezer forintot takarítunk meg, akár havi 100 ezer forintos extra/kiegészítő nyugdíjra is számíthatunk nyugdíjba vonulást követően 15 évig. Sokan már most is tudják ráadásul, hogy minél korábban kezdik el a takarékoskodást, annál kevesebbet kell félretenniük havonta!

Neked miből lesz nyugdíjad?


De mi lesz, ha esetleg egyszer nem lesz ennyi pénzem az előtakarékoskodásra?

A rugalmasság az egyik legfőbb előnye az Aktív Max nyugdíjbiztosításnak: a megtakarítási időszak során lehetőség van díjcsökkentésre és díjnövelésre, a díjfizetés szüneteltetésére, vagy akár eseti díj befizetésére is. Ráadásul az Aktív Max egy, akár az egész családunkra érvényes kockázati életbiztosítást is kínál, ezen kívül a megtakarításaink 20 százalékát, évi maximum 130 ezer forintot visszakapjuk adójóváírásként.Neked miből lesz nyugdíjad?

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top