Egészség

Én nem lehetek beteg!

A köhögés csillapíthatatlan, a láz az egekbe szökik, és a tüsszögéstől kiesik a ház fala. Valaki nagyon súlyos állapotban van. Talán csak nem a férfi?

Ezt nem lehet kibírni!
Tünet: hasmenés, hányás. Levertség.
Mit mond az orvos? Diéta, pihenés.
Lelkiállapot: Ez brutális!

Érdekel hogyan tudod megőrizni testi-lelki egészséged?  Nézz körül a Nők Lapja Egészség Oldalán! KATT IDE!

Már megint ki foglalta el a vécét? Mondtam, hogy most nem tudok várni! Gyerekek, nektek jó lesz a bili is, ott van a spájzban. Ne sipákoljatok, tudom, hogy már nagyok vagytok, de még mindig jobb, mint aztán utánam takarítani. Egyébként rendet tettetek már a szobában?

Nem bírtok kicsit csendesebben játszani? Megőrülök ebben a zajban. Menjetek át a mamához! Vagy tudjátok mit, hívjátok már fel nekem! Mama? Igen, én vagyok. Persze, nagyon beteg. Iszonyatos vírus ez, én még ilyet soha nem tapasztaltam. Két napja jön ki minden belőlem, néha a mosdóig se jutok el. Jó-jó, nem részletezem, de tényleg rémes. Megiszom a teát, aztán már rohanok is. Alig bírtam legyűrni reggel egy szelet pirítóst. És micsoda szenvedés volt a krumplipüré! Tessék, hogy ne egyek? Persze, persze, diétázom. De hát vigyáznom kell, már így is fogytam vagy három kilót. Izomból persze. Lóg rajtam minden. Na, ne vicceljen már, nem is volt sörhasam. Esetleg nem főzne egy kis húslevest, azt mondják, az a legjobb gyógyszer. Marhából, ha lehet. Tészta se ártana bele. Egy húst is ránthatna, ki tudja, lehet, hogy holnapra már jobban leszek. A hűtő meg… töküres. Ha a bolt felé jár, egy sör is jöhet…

Én nem lehetek beteg!

Tünet: fojtogató köhögés, rossz közérzet.
Mit mond az orvos? Köhögéscsillapító, inhalálás, szopogatós cukorka.
Lelkiállapot: Pont a legrosszabbkor!
Ez hihetetlen, egy mondatot képtelen vagyok végigmondani. Klárika, főzzön még egy teát! Valami új gyógyszer sem ártana, ez a szirup semmit se használ. Fél óra múlva értekezlet, én pedig megszólalni se bírok. Hívja fel, kérem, a céges dokit, talán felír egy rendes gyógyszert. Ja, nem érek rá, hogy elmenjek a rendelésre. Mondja meg neki, hogy rettenetesen köhögök, fáj már a levegővétel is. A mellkasom szorít, és mintha a lázam is menne felfelé. Hangsúlyozza, hogy sürgős a dolog!
Én nem érek rá beteg lenni. És nincs időm orvosokhoz járni, projekthatáridő van. És válság, ha nem tudná!

Írni kéne a főnöknek is, hogy mennyire beteg vagyok, ki tudja, mit hoz a holnap? Két míting lesz, két bemutató, este ügyfélvacsora. Ha egyáltalán túlélem, van már gyógyszer? Micsoda őrültekháza, most aztán világos, én nem lehetek még beteg se. Mindenki csak kapkod összevissza, na tessék, megint itt egy sztornó számla, és te jó ég, kirázott a hideg. Lázas vagyok.
Klárika, hívjon azonnal össze egy válságértekezletet!

Nincs semmi bajom!

Tünet: láz, torokfájás, orrfolyás.
Mit mond az orvos? Egy levél antibiotikum, C-vitamin, pihenés.
Lelkiállapot: Csak egy kis gyengeség!
Nincs semmi bajom. Csak ez a láz, mindig kiver. És ha kiver, egyszerűen rázkódni kezdek. Megnéznéd, hány fok van? Huszonnégy? Furcsa, télen se fáztam így. Hoznál még egy
takarót? De ne azt a vastagot, mert az alatt megpállok, inkább valami szellőset. Jó lesz a nagyszobából a pléd is. És légyszi, csukd már be az ablakot, nincs is büdös.
Persze, nincs semmi bajom, csak kicsit gyenge vagyok.
Meg éhes. Te, megmelegítenéd a tegnapi húst egy kis krumplival? Ugyan, nem a hasam fáj, és különben is, az éhezés még tovább gyengítene. Most viccelsz? Nem tudok kimenni a konyhába, jó lesz a tányér itt a laptopon. Úgyis céges, add csak ide. Nehezemre esik a nyelés. Minden falat egy küzdelem, te ilyet még nem éreztél. Nem hívnád fel
az orvost, hogy nincs-e valami nyelést segítő gyógyszere? Szörnyen szenvedek. Desszertnek inkább madártejet hozzál, azt könnyebb megenni.
Egyre gyengébbnek érezném magam, nem használ már az alvás sem. Nem láttad a tévékapcsolót? Tényleg, ráfeküdtem. Őrület, hogy semmi nézhető nincs ilyenkor, de dolgozni nem bírok. Elkezdett a fejem is fájni, talán a vérnyomásom. Főznél egy kávét? De ne túl erőset, nehogy szívdobogást okozzon. A koffeinmentest utálom, tudod. Most mi van, miért zsörtölődsz? Már ennyit se kérhetek? Jól van, leszel még te is beteg…

5 kérdés a szexről, amit feltennélA szeptemberi szám tartalmából:

• Minilabor otthon
• Nők, akik sohasem betegek
• Öt kérdés a szexről, amit feltennél
• Zeneterápia
• Szépítő hormonok

Fizess elő a Nők Lapja Egészségre!»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top