Egészség

Fogas ünnepi fogások

A karácsonyi ünnepek alatt szervezetünket - és főleg fogainkat - extrém megterhelésnek tesszük ki. Képtelenek vagyunk ellenállni a finomabbnál-finomabb ünnepi fogásoknak és közben talán eszünkbe sem jut, hogy akár maradandó károsodást is okozhatunk fogainknak és ínyünknek..

Egészségedre! – hangzik el naponta többször az ünnepi fogások szünetében és közben. A hideg pezsgőt kortyolva már nyúlunk is a kanál után, hogy megkóstoljuk a nagyi legendásan finom, forrón gőzölgő levesét…ha szerencsések vagyunk és nem érzékenyek a fogaink, talán csak a nyelvünket égetjük meg. Azonban ez nem lesz mindig így: a jéghideg és a tűzforró ételek-italok gyors egymásutánban történő fogyasztása mikrorepedéseket okoz a fogfelszínen, mely hosszútávon maradandó károsodást, fogérzékenységet és szuvasodást okozhat. Könnyen megelőzhetjük a bajt, ha pár perces szünetet tartunk a különböző hőmérsékletű fogások között.

Fogas ünnepi fogások

 

A vacsora végeztével jólesik egy pohár, finom vörösbor. A számtalan, szervezetünkre gyakorolt jótékony hatása mellett a vörösbor fogyasztása veszélyeket is rejthet magában. A magas savtartalom nem csak gyomrunknak megterhelő, de fogaink számára is. A fogfelszínen megtapadó bormolekulák (melyek az elszíneződést is okozzák) erősen maró hatásúak és “felmarhatják” a zománc felső rétegét. Ha tehetjük, borfogyasztás után alaposan mossunk fogat.

Fogas ünnepi fogásokA bejgli nem hiányozhat egyetlen karácsonyi asztalról sem. Amilyen finom, olyan alattomos is ez a finom fogás. Az apró mákdarabkák a fogaink közé szorulnak és bizony nem szép látvány a “mákos” mosoly. Vendégségben sem kell kétségbe esnünk: az Oral-B Dental Floss fogselyemmel pillanatok alatt megtisztíthatjuk fogainkat és csillogó, ápolt mosollyal ülhetünk vissza az ünnepi asztalhoz. Ha pedig mi vagyunk a vendéglátók, bármikor kislisszolhatunk a fürdőszobába egy kis mosoly-renoválásra és pár perc alatt, valamint az Oral-B 3Dwhite Luxe elektromos fogkefe segítségével tökéletesen helyreállíthatjuk szánkban az áldatlan állapotokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top