Egészség

A vízparti nyaralás kellékei

Akár belföldön nyaralsz, akár külföldre mész, a vízparti nyaraláshoz néhány dolog elengedhetetlen, persze a pénzen kívül. Fogadd meg tanácsainkat és ezeket biztosan pakold be!

1. Strandpapucs, amit a strandon járkálva is érdemes felvenni – számos baleset adódik ugyanis abból, hogy nem vesszük észre a fűben meglapuló, mások által eldobott apró éles tárgyakat (pl. üdítős kupak).

2. Fürdőruha: attól függően, hogy milyen helyre mész, érdemes átgondolni a szettet. Ha „csúszkálós” helyre látogatsz, készülj fel rá, hogy az nem kíméli majd a fürdőruhát, így sokkal jobban jársz, ha egy régebbi és kevésbé féltett darabot választasz, nehogy néhány használat után már ne tudd felvenni. Az újat inkább tartogasd a kevésbé „aktív” vízparti csobbanáshoz. Ha gyerekekkel mész, mindig vigyél nekik több fürdőruhát, a vizeset cseréld le, mert a víz a kedvenc helye a baktériumoknak. Bár tény, hogy macerás, de felnőttként sem árt szárazat venni.

A vízparti nyaralás kellékei

3. Naptej: mindig a bőrödnek megfelelőt válassz, és kezdetben kevesebbet tartózkodj a napon. Az első időszakban kenj magadra nagyobb faktorszámú napozót és a déli órákban húzódj a fa jótékony árnyékába. Ne egy nap alatt akarj lebarnulni, mert annak csúnya leégés lesz a vége! A fokozatosság a napozásban (is) nagyon fontos!

4. Napernyő vagy napellenző sátor: még ha fás vízpartra is készülsz, jobb ha számítasz rá, hogy nem lesz már árnyékos hely, vagyis neked kell gondoskodnod árnyékról. A napernyő nem mindig praktikus, csak ha elég nagy, viszont a napellenző sátor nemcsak a naptól véd, de könnyebben át is tudsz öltözni benne anélkül, hogy ezt mások is lássák. A gyerekek a déli órákban játszhatnak, vagy akár aludhatnak is az árnyékában.

A vízparti nyaralás kellékei

5. Törölköző, pléd, poliform: A földre teríteni legjobban talán utóbbival jártok, mert az puhább, így nem állnak belétek a fűben felejtett apró tárgyak és nem is ázik át. A homokot is könnyebben lerázzátok róla, a törölköző viszont akkor lényeges, amikor nincs kánikula, így ha a vízből kijöttök körbetekerhetitek magatokat vele. Ha gyerekekkel mentek ne hagyjátok otthon semmiképpen, mert amikor száraz fürdőruhát adtok a kicsikre előtte – főként a hajlatokban – meg kell törölni őket.

6. Ásványvíz/forrásvíz: mindig legyen nálad néhány üveggel, ha tudod, egy hűtőtáskában vidd a strandra, így kellemesen hűsít majd a kánikulában. Napi 1,5 litert mindig fogyassz el belőle. A gyerekeket sűrűn kínáld, és ha idős nagyszülő is van veletek őket is többször kérdezd meg, mert gyenge a szomjúságérzetük.

7. Könyv, újság, gyerekjáték: Minden percben nem lesztek a vízben, ezért nem árt gondoskodni más elfoglaltságról is. A gyerekek szívesen játszanak homokozó szettel, ha olyan helyen vagytok, de ha nagyobbak vigyél nekik könyvet, vagy a kedvenc magazinjukat. Értékes játékot (mobiltelefon, PSP, stb.) nem érdemes, nehogy eltűnjön a forgatagban, vagy amíg a vízben tartózkodtok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top