Egészség

Szépülj alvás közben!

Szakemberek szerint napi 8 óra alvásra van szüksége a szervezetünknek, hogy megfelelően tudjon regenerálódni. Ha nem pihenjünk ki magunkat az bőrünkön azonnal meglátszik…

Persze nem csak az alvás, de a sok napfény, a helytelen táplálkozás, a kevés folyadékbevitel mind-mind a bőr korai elöregedéséhez vezethetnek. Mit tehetsz, hogy az alvás pihentető legyen és így a bőröd is megőrizze üdeségét?

Szépülj alvás közben!

1. Az illatok segíthetnek!
Csepegtess levendulaolajat a párnádra, máris pihentetőbb lesz az alvás. Az ibolya is nyugtatóan hat a szervezetre, a jázmin viszont az érzéki álmokat csalja elő…

2. Meleg tej elalvás előtt!
Ahhoz, hogy pihentető és egészséges legyen az éjszakai alvás, el kell hagynunk a nehéz ételeket és az alkoholt is lefekvés előtt. Fogyassz el egy pohár meleg tejet, vagy gyógyteát elalvás előtt – mindkettő jó hatással van a szervezetre.

3. Hidratálj!
A bőrt lefekvés előtt kend be hidratáló krémmel. Ha szeretnéd a hatást fokozni, permetezz az arcodra ásványvizet/forrásvizet. A kezedet és a lábadat se hagyd ki, előbbire húzhatsz kesztyűt, utóbbira pamut zoknit a hatékonyabb hidratálás érdekében.

4. Feküdj háton!
Ha szeretnéd elkerülni a dekoltázson és az arcodon a korai ráncokat, aludj háton. Érdemes az ékszerektől is megszabadulnod, a gyűrű például gátolja a vérkeringést. Elalvás előtt a lábaidat felemelve nyomd a falnak és maradj így legalább öt percig, így a vér a testbe áramlik – ez szintén javítja a vérkeringést.

Szépülj alvás közben!

5. Iktasd ki a zavaró tényezőket!
Ha úgy döntesz, hogy aludni mész, kapcsold ki a tévét – a legjobb, ha az nem is a hálószobában van. Gondoskodj róla, hogy sötét legyen a szobában és nem árt, ha előtte kiszellőztetsz. Ha jó idő van, akkor aludj nyitott ablaknál, ha nem zajos a környék – meglátod a friss levegő csodákra képes!

Szép álmokat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top