Egészség

Az adó 1 százaléka is nagy segítség lehet

Az egészséges embernek ezer vágya van, a betegnek csak egy: az egészség.

Levente 4 éves daganatos kisfiú. 2006 szeptemberében született egészséges, gyönyörű kisfiúként. 2008 szeptemberében a családot mélyen lesújtotta a hír, miszerint gyermekük egy Wilms-tumor nevű betegségben szenved.

Viktória 3 éves leukémiás kislány. Viktóriánál 2009. augusztus 17-én ALL-t (akut limfoid leukémiát) diagnosztizáltak. Egyik napról a másikra teljesen megváltoztatta a család életét a kislánynál kialakult betegség.

 Az adó 1 százaléka is nagy segítség lehet

Az ilyen megindító történetek sajnos sokkal több családot érintenek, mint gondolnánk. Számos szülő és gyermek harcol együtt az egészségért, akiknek minden segítség nagyon fontos.
A Daganatos Gyermekekért Alapítvány több mint 5 éve segíti sikeresen a daganatos, leukémiás betegségben szenvedő gyermeket és családjukat, valamint a gyermekek onkológiai ellátásában is segítséget nyújt.

 

Mi is segíthetünk!

Hogyan rendelkezhet?

Ha egyéni vállalkozó, akkor február 25-ig adhatja le adóbevallását, vele együtt az adó 1%-áról szóló rendelkező nyilatkozatot.
Amennyiben magánszemélyként saját maga készíti el adóbevallását, ami egyben tartalmazza az adó 1%-áról rendelkező nyilatkozatot is, május 20-ig küldheti el az adóhivatalhoz.
Amennyiben elektronikusan kívánja beküldeni adóbevallását, az ehhez szükséges keretprogram, valamint a 2010. évre vonatkozó szja adatlap letölthető az APEH oldaláról. Adójának 1 %-áról ebben az esetben, az adóbevallás 5. oldalán rendelkezhet. Kérjük írja be alapítványunk adószámát: 18118236-1-41
Amennyiben az adóbevallás leadásakor nem rendelkezett adójának 1%-áról, később is lehetőség van feladni a rendelkezést, egészen 2011. május 20-ig, a korábbi években megszokott borítékban vagy elektronikus formában.

Pénzbeni adományát az alábbi bankszámlára juttathatja el.
Bankszámlaszámunk: 14100488-83842149-13000003

Ahhoz, hogy hozzájáruljunk ezeknek a gyermekeknek a gyógyulásához, nem kell mást tennünk, mint rendelkeznünk az adónk 1 százalékáról.

Sajnos még mindig nagyon kevés adózó él azzal a lehetőséggel, hogy adóbevallásakor az adó 1 százalék rendelkezését is leadja. Meglepő a statisztika, de a személyi jövedelemadót megfizető állampolgárok több mint 50 százalékban úgy töltik ki az adóbevallásukat, hogy nem rendelkeznek adójuk 1 százalékáról. Pedig ez a legegyszerűbb módja, hogy a számára fontosnak tartott ügy érdekében – esetünkben a Daganatos Gyermekek érdekében – tegyen valamit. Az adó 1 százalékáról történő rendelkezés lehetősége azt jelenti a gyakorlatban, hogy az adózó állampolgár dönt arról, hogy az állam a személyi jövedelem adója 1 százalékát milyen célra használja fel. Magyarországon több ezer beteg gyermek van regisztrálva, akiknek  gyógyulása azon múlik, hogy az adózók bevallásuk elkészítésekor szánnak-e arra időt, hogy leadják az adó 1 százalék rendelkező nyilatkozatukat ezen célok megvalósítása érdekében.

Az idei év elején újra adott a lehetőség minden adózó állampolgár számára, hogy döntsön az adója 1 százalékáról. Éljünk a lehetőséggel, és segítsünk azokon, akiknek nagy szüksége van rá!
A Daganatos Gyermekekért Alapítvány jelenleg mintegy 80 daganatos és leukémiás gyermek számára nyújt kiemelkedő segítséget, hiszen folyamatos kapcsolatot tart fenn a gyermekekkel és a szülőkkel, akik számára borzasztóan nagy anyagi terhet jelentenek a kezelések.

A szülők egyike általában kénytelen otthagyni a munkahelyét, hogy idejét maximálisan a beteg gyermek ápolására tudja fordítani. A másik szülő feladata az anyagiak előteremtése, ami egy ilyen helyzetben nagyon nehéz feladat. Pihenésre, kikapcsolódásra nincs lehetőség, nyaralásra pedig nem is gondolhatnak.

Az adó 1 százaléka is nagy segítség lehet

 

 

 

 

 

 

 

 

A Daganatos Gyermekekért Alapítvány ezért úgy döntött, hogy egy igazán fontos és hatékony segítséget nyújt ezeknek a családoknak. Egy balatoni nyaraló építését tervezik, amely egy időben öt család számára biztosítana szállást.

 

Az adó 1 százaléka is nagy segítség lehet

 

A telek megvásárlása került, az ingatlanfejlesztési munkálatokat elvégezték, a látványtervek elkészültek, azon adófizető állampolgároknak segítségével, akik adójuk 1 százalékával támogatták a Daganatos Gyermekekért Alapítvány munkáját. Nekik ezúton is köszönjük a daganatos gyermekek nevében, akiknek így lehetőségük nyílik egy feledhetetlen vakációra.

Az adó 1 százaléka is nagy segítség lehet
 
 
 
Társadalmi célú hirdetés

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top