Egészség

Ápold a lábad télen is!

Télen legtöbben úgy oldják meg a lábápolást, hogy jó meleg zoknit húznak, aztán este vesznek egy meleg lábfürdőt. Pedig a hideg hónapokban sem mindegy, hogy milyen cipőt húzunk, és hogyan ápoljuk a lábunkat.

Ápold a lábad télen is!Vegyél este lábfürdőt!
Mert a zimankóban átfagyott láb is megérdemli a gondoskodást. Adj a vízhez fürdősót vagy fürdőtablettát, amely élénkíti a vérkeringésedet. De gyógynövényeket is adhatsz a vízhez, a rozmaring például a fáradt, elnehezedő láb egyik legjobb barátja.

Szavazz a váltófürdőre!
A hideg-meleg váltófürdő az átfagyott láb legjobb barátja, beindítja a vérkeringést és felpezsdíti a bőrt. Ha valaki professzionális körülmények között szeretne váltófürdőt venni, az próbálja ki a Kneipp-féle váltófürdőt vagy taposót. Amíg az előbbiben ülő helyzetben váltogatjuk, hogy a lábunk éppen milyen vízben legyen, addig a taposónál köveken kell sétálnunk, hogy hideg, hol pedig meleg vízzel megtöltött kádakban.

Ne hagyd ki a pedikűrt!
Az, hogy októbertől májusig nem mutogatod szandálban a lábaidat, még nem egyenlő azzal, hogy kihagyhatod a pedikűrözést. Ha nem is tudsz havonta egyszer eljárni pedikűröshöz, azért a sarokreszelést és a sarokápolást ne hagyd ki! A benőtt körmöket azonban mindig csak szakemberrel vágasd ki!

Ápold a lábad télen is!Kényelmes cipőt hordj!
Nagyon fontos, hogy a téli cipőt úgy válaszd ki, hogy akár dupla zoknival is kényelmesen tudd hordani, ugyanis csak így tudod a lábujjaidat kellőképpen mozgatni ahhoz, hogy ne fagyjanak át. A téli cipő talpa sose legyen vékony, és a tűsarkú csizmákat is jobb lesz elfelejteni. Csúszós időben fontos, hogy olyan fazont válassz, ami fogja a bokádat. Aki pedig tutira akar menni, az tesz a cipőjébe vagy csizmájába kimondottan téli talpbélést, amely általában gyapjúból készül, és van az alján egy réteg fólia is, ami még inkább bent tartja a meleget.

Tudjon meg többet a www.lioton.hu-n »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top