Egészség

Könnyebben kaphatók a tetovált nők – a férfiak szerint

A férfiak legalábbis így gondolják, egy francia kutatás szerint.

Egy egyetemi kutatás keretében 11 francia egyetemista lány ragasztott a derekára műtetoválást, majd Bretagne strandjain elvegyülve tesztelték, hogy milyen hatást vált ki a férfiakból a tetkó látványa, illetve ugyanezek a lányok tetoválás nélkül is eltöltöttek néhány órát a strandokon. A kísérlet bebizonyította, hogy a férfiak gyakrabban és bátrabban próbáltak ismerkedni velük akkor, amikor rajtuk volt a tetoválás.

Könnyebben kaphatók a tetovált nők – a férfiak szerint

Ezzel párhuzamosan a többi kutató arról kérdezgette a strandon napozó huszonéves férfiakat, hogy mennyire találják vonzónak a tetovált, illetve a tetoválatlan nőket, illetve mit gondolnak, kik azok, akikkel már az első randevún eljutnának az ágyig. Az eredmények alapján a férfiak a tetovált nőket látták vonzóbbnak és megközelíthetőbbnek, illetve róluk feltételezték inkább, hogy könnyebben kaphatók a szexre.

A kutatók ugyanakkor arra már nem kérdeztek rá, hogy miért gondolják így, tehát nem lehet tudni, hogy a válaszadók sztereotípiákból vagy személyes tapasztalatokból indultak-e ki. A kísérlet során ráadásul csak egyetlen testtájon elhelyezett tetoválás férfiakra gyakorolt hatását vizsgálták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top