Egészség

Megvonták a támogatást a duci sportolótól

A tehetséges, fiatal teniszezőnő a pofon ellenére tovább versenyzett és sorra nyerte a bajnokságokat.

Amikor a 18 éves teniszezőnő, Taylor Townsend szerdán legyőzte a világranglista 21. helyén álló Alize Cornet-t a francia nyílt teniszbajnokságon, ő lett a legfiatalabb amerikai nő 2003 óta, aki bejutott a verseny harmadik fordulójába. Mindez két évvel azután történt, hogy az Amerikai Tenisz Szövetség megvonta a támogatást a sportolótól addig, míg nem hajlandó fogyni. A lány ennek dacára tovább versenyzett úgy, hogy az édesanyja fizette az utazási költségeit, hogy eljuthasson a nemzetközi bajnokságokra. Abban az évben Townsend egyesben és párosban is nyert a Junior Australian Openen és junior párosban Wimbledonban.

Taylor Townsend
Taylor Townsend


Serena Williams, a világhírű teniszcsillag
, akit szintén gyakran kritizálnak az alkata miatt, akkoriban tragédiának nevezte Townsend helyzetét, és leszögezte: mindenki megérdemli, hogy játszhasson.

A támogatás megvonása után Townsend nem dolgozott együtt többé a szövetség edzőivel, ehelyett a visszavonult teniszbajnokkal, Zina Garrisonnal, illetve egy korábbi sporttársával, Kamau Murray-vel edzett.

“Segített, hogy jobban higgyek önmagamban. Felnyitotta a szemem, és képes voltam kimondani: tudod, hogy nem fogsz úgy kinézni, mint mindenki más” – nyilatkozta utóbb az akkori szituációról Townsend.

A szövetség azóta újra egyeztetéseket kezdett a sikeres sportolóval, illetve utólag megtérítették az édesanyjának a 2012-es U. S. Openre való utaztatásának költségeit.

Forrás: Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top