Egészség

Fotósorozat: elvesztette jobb karját, de fél kézzel is dolgozik

Jótékonysági futónapon és esten gyűjtenek a zákányszéki Dobai Zoltánnak, aki tavaly nyáron balesetben elvesztette a jobb karját.

“Elmentem reggel bálázni. Délután szokatlan zajt hallottam a gépből. Amikor felmásztam rá, megcsúsztam, és könyökkel beleestem a mozgó hengerek közé. A másik karommal megfogtam és próbáltam kihúzni. Elsőre nem sikerült. Szilánkosra tört a felkarom és az alkarom is – idézi fel a tavaly július 23-án történteket Dobai Zoltán a Délmagyar.hu cikkében.

Zoltán jobb karját egy hétig próbálták megmenteni, többször műtötték, de súlyos sérülései miatt elfertőződött, és amputálni kellett. “Ezt hozta az élet, nem vagyok elkeseredve” – mondta nevetve takaros portáján. A füvet két nappal korábban nyírta le.

A főzéssel nem kell bajlódnia, a felesége szakács. Úgy fogalmazott, nincs lehetetlen. Egy kézzel is dolgozik, ellátja az állatokat. Írni is megtanult bal kézzel, de vannak dolgok, amiket át kell szerveznie. Automata váltós autót vezet, ugyanúgy bálázik, mint korábban, csak az okoz gondot, ha a 60 kilogrammos bálát fel kell emelni.

Nézd meg a Délmagyar.hu fotósorozatán, hogyan dolgozik Zoltán fél kézzel!

Fotósorozat: elvesztette jobb karját, de fél kézzel is dolgozik
Zákányszék polgármestere, Matuszka Antal a Rotary Club Mórahalom tagjaként azt javasolta, hogy anyagilag támogassák a fiatalembert. A rotarysok november 22-én, szombaton Mórahalmon megrendezik az I. Dél-alföldi Rotary Jótékonysági Futónapot, majd 2015 februárjában egy jótékonysági hetet tartanak. Az eseményeken befolyt összeget művégtag megvásárlására fordítják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top