Egészség

Béremelésért és életpályamodell bevezetéséért tüntetnek Budapesten

Béremelésért és az egészségügyi életpályamodell bevezetéséért kezdtek demonstrációt kedd délután Budapesten az ágazatban dolgozók a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara szervezésében.

A szónokok a Hősök terén – a szervezők becslése szerint összegyűlt csaknem 5 ezer ember előtt – arról beszéltek, elkötelezettek a betegekért, az ellátás biztonságáért, ugyanakkor arra hívták fel a figyelmet, saját családjukért is felelősséget kell vállalniuk, ami a jelenlegi bérszínvonal mellett már nehéz feladat. Balogh Zoltán, a MESZK elnöke a demonstráción elmondta, céljuk, hogy a döntéshozók “ne csak hallják, hanem meg is értsék” üzeneteiket, mert szavai szerint a szakdolgozók türelme egyre fogy.

Ápolónők napján

Az ápolók nemzetközi napjára az “egészségügy mindennapi hőseiért” meghirdetett tüntetés résztvevői a program szerint az Andrássy úton át az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága elé vonulnak, hogy követeléseikről petíciót adjanak át; a dokumentumban a szakdolgozói életpályamodellel kapcsolatos elvárásaikat összegezték.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top