Egészség

Veszélyben a betegellátás

Hányszor kell még ezt leírni, hogy történjen is valami? A Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint semmi jóra ne számítson, aki megbetegszik.

A betegellátás mindennapi működését veszélyeztető problémák vannak az egészségügyben – írja a hvg.hu. A MOK elnöke nem mer nagyot álmodni: szerinte a dolgozók már azzal is elégedettek lennének, ha végre megállapodás születne a 2016-17-es bérfejlesztésről. Sokat dobna a betegellátás minőségén a szakemberek tisztességes bérezése és pályán tartása. Talán meglepő, de infrastrukturálisan már jobb a helyzet, mint pár évvel ezelőtt.

Érdekes tény: már gyakorlatilag mindenkinek, rendőrnek, katonának, pedagógusoknak is bevezették az életpályát, csak az orvosoknak nem. A kórházak adósságrendezésével elismerik a döntéshozók, hogy szűkre szabták a kasszát. Logikus lenne, ha ezt a pluszt már beépítenék a következő időszak költségvetésébe, így az adósság nem alakulhat ki újra.

Közben az egészségügyi dolgozókat képviselő szakszervezet újabb látványos tiltakozó akciót indít: június 23-án a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt szegénykórházat állítanak fel, ahol bemutatják, milyen a betegellátás jelene és jövője.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top