nlc.hu
Egészség
Diftériát kapott az oltásellenes szülők gyermeke

Diftériát kapott az oltásellenes szülők gyermeke

Egy hatéves kisfiú súlyos állapotban, diftériával került kórházba Barcelonában. Ez volt az első eset 1987 óta Spanyolországban, hogy ezt a betegséget diagnosztizálták.

A hatéves kisfiú egy iskolai táborban volt nem sokkal azelőtt, hogy megbetegedett. Az El País című lap értesülései szerint a gyerek szülei oltásellenesek, így nem adatták be a kisfiúnak a diftéria elleni védőoltást sem.

A gyerek kezeléséhez szükséges gyógyszerek nem álltak rendelkezésre sem Spanyolországban, sem pedig a szomszédos országokban, végül Oroszországból tudták beszerezni. Az illetékesek felkutatták azt a mintegy 150 embert, akikkel a kisfiú kapcsolatba kerülhetett, ők megelőző jelleggel gyógyszeres kezelést kapnak. 

Rubén Moreno egészségügyi főtitkár az eset kapcsán felelőtlenségnek nevezte az oltásellenes kampányokat. Hangsúlyozta: ha a gyerekek nem kapják meg a védőoltásokat, annak drámai következményei lehetnek, és nem szabadna a szülőknek dönteniük arról, hogy beoltatják-e a gyermeküket.

Forrás: euronews.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top