nlc.hu
Egészség
Bőrkeményedés? Felejtsd el örökre!

Bőrkeményedés? Felejtsd el örökre!

Egy kis odafigyeléssel könnyen megelőzhető a bőrkeményedés, így nem kell kétségbeesnünk, ha valaki a lábfejünket vizslatja!

Nem elég a csinos ruha és a szép cipő – ha lábunkat nem ápoljuk, az összhatáson rengeteget ronthat a bőrkeményedés, a komfortérzés hiányáról nem is beszélve. Törődjünk lábunkkal ugyanolyan gondosan, mintha arcunkról lenne szó!

Bőrkeményedés? Felejtsd el!

Puhítás és áztatás

Hetente 1-2 alkalommal áztassuk lábunkat citromos, olívaolajos vízben: a citrom fertőtleníti és ellazítja az elfáradt lábakat, az olaj pedig hidratál. Akár a saját készítésű keverék, akár a boltban kapható nyugtató, hidratáló lábfürdető mellett döntünk, lábaink meghálálják a törődést, ami egész szervezetünkre hatással lesz.

Reszelés

Miután a bőr felpuhult, az elhalt hámréteg, azaz a bőrkeményedés eltávolítása is sokkal egyszerűbbé válik. A sarkainkat, a talpunkat mindig áztató fürdő után reszeljük le, így a sérüléseket is elkerülhetjük és az eredmény is látványosabb lesz. Használhatunk habkövet, fémreszelőt és a körömreszelőkhöz hasonlatos anyagból készült talpreszelőt is.

Körmeink egészsége

A körömápolásról se feledkezzünk meg, hiszen nyáron lábkörmeinket sem rejtegethetjük. Körmeinket áztatás után érdemes óvatosan, körömvágó ollóval levágni, majd reszelővel a megfelelő formára igazítani. Figyeljünk, hogy a körömszélekbe ne vágjunk bele, ugyanis könnyen körömbenövést idézhetünk elő. A körömágyat óvatosan egy kis fapálcikával toljuk vissza

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top