Egészség

A Spongyabobból tanult fogással mentett életet a tini

Az autista fiú azonnal tudta, hogy mi a teendő, amikor az osztálytársnője bajba került. Az édesapját pedig ez egyáltalán nem lepte meg.

Néhány nappal ezelőtt egy amerikai iskolában egy 13 éves lány, Jessica Pelligrini fuldokolni kezdett egy félrenyelt almadarabtól. Egy osztálytársa, Brandon Williams azonnal a segítségére sietett és a Heimlich-fogást alkalmazva megmentette az életét. Amikor az apja megkérdezte a fiút, hogy honnan ismerte az életmentő fogást, Brandon azt válaszolta, hogy a Spongyabob egyik részéből tanulta.

Brandon és Jessica
Brandon és Jessica
Fotó: boingboing.net

Jessica és Brandon mindketten autisták és már korábban is nagyon kedvelték egymást, ez az eset pedig még szorosabbra fűzte a kapcsolatukat. “Fantasztikus és aranyos” – dicsérte megmentőjét Jessica. “Imádom őt” – reagált Brandon.

“Brandon olyan dolgokra figyel fel, amiket a legtöbben észre sem veszünk, elraktározza a fejében, és azonnal képes előhívni. Rögtön tudta, hogy mit kell tennie” – mondta a fiú édesapja.

“Lenyűgöző volt, sosem láttam ehhez hasonlót” – fogalmazott az iskola oktatási asszisztense, Brian Griffin, aki szemtanúja volt az életmentésnek.

A Spongyabobból tanult fogással mentett életet a tini

Forrás: Jezebel

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top