Egészség

Megható okból futott egy napig mókuskerékben – videó

Miután végignézte, hogyan küzd két nagymamája is a demenciával, ez a férfi úgy döntött, valami nagyszabású dolgot tesz, hogy felhívja a figyelmet a betegségre.

 A 40 éves brit férfi, Dean Ovel tanúja volt, ahogy az időskori demencia mindkét nagymamáját legyőzi. Korunk egyik legrejtélyesebb, ugyanakkor leggyakoribb betegsége, az Alzheimer-kór egyik megelőzési módja a mozgásgazdag életmód – ezért döntött a férfi úgy, hogy egy 24 órás futásmaratonnal hívja fel az emberek figyelmét a krónikus betegségre – ráadásul egy mókuskerékben.

 A férfinak két hétbe telt megtervezni és három hétvégébe megépíteni az ember nagyságú mókuskereket. Az akció célja nemcsak a figyelemfelkeltés, hanem az adománygyűjtés is, méghozzá a Southend Kórház demenciával foglalkozó osztályának részére.

Szerencsére a férfi gyakorlott futó: egyszer tíz maratont futott le nyolc nap alatt! Így a mókuskerékben futást egyik nap déltől másnap délig is könnyen teljesítette. 

Olvass tovább a demenciáról az NLCafén:

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top