Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Egészség

Potencianövelő, amit árulni is tilos lett volna

Kivonták a forgalomból a hatóságok a Devil Star potencianövelőt. Egy pezsgőtabletta is bajba került hasonló okokból.

Egy pezsgőtabletta és egy potencianövelőként hirdetett étrend-kiegészítő azonnali kivonását és visszagyűjtését rendelte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

A Devil Star névre hallgató kínai potencianövelőben a laborvizsgálatok ötféle (közülük egy nem engedélyezett) mesterséges színezéket mutattak ki, amiket a csomagolásán elmulasztottak jelölni. Ráadásul a színezékek közül többet is határérték feletti mennyiségben tartalmazott a termék.

Potencianövelő, amit árulni is tilos lett volna

Hasonló problémák adódtak a potencianövelőhöz ajándékba adott CALMAG C STAR pezsgőtablettával is. A cseh származású termék jelölésén nem tüntették fel, hogy Tartrazin (E102) mesterséges színezéket tartalmaz.

Továbbá a pezsgőtablettában található színezékkomponensek egyedi és együttes mennyisége is túllépte a határértékeket, például a Narancssárga S (E110) mért értéke tizennégyszerese volt a megengedettnek. A jelölésről a két színezékhez kapcsolódó kötelező figyelmeztetés is hiányzott: “a színezék(ek) megnevezése vagy E-száma: a gyermekek tevékenységére és figyelmére káros hatást gyakorolhat”. 

Címlap

top