Egészség

Megmondjuk, mi a baj a fogmosási technikáddal

Az csak egy dolog, hogy naponta legalább kétszer meg kell mosnunk a fogainkat, az sem mindegy, hogyan csináljuk!

Túl erősen csinálod

Ha túl erősen szorítod a fogkefét a fogakra, akkor a sörték behajlanak, és nem végeznek rendes munkát. Tartsd lazán, így a fogínyvérzést is megelőzheted!

Nem figyelsz az ínyedre

Elképesztően fontos, hogy ínyünk egészséges legyen, és megfelelő maradjon a keringése, hiszen így fogja sokáig megtartani fogainkat. Időnként próbáljuk masszírozni az ínyt óvatosan egy puha fogkefével vagy ujjunkkal, körkörös mozdulatokkal!

Leragadtál a fogkefénél

Egy fogkefe önmagában még nem elég az alapos fogtisztításhoz. Használjunk szájvizet, és ami még fontosabb, fogselymet is a teljes körű tisztításhoz.

Nem vagy elég kitartó

Az emberek átlagosan mindössze 45 másodperc alatt rendezik le a fogmosást – mondanunk sem kell, hogy ez nem elegendő idő. Minimum két percig kell fogat mosnunk ahhoz, hogy a fogkrémben található anyagok kifejtsék jótékony hatásukat, ami később is védelmet biztosíthat a fogaknak.

Túl sokáig használod a fogkefédet

A fogkefét meglepően gyakran, már 200 használat után cserélni kell. Ha nem teszed meg, elhasználódott fogkeféddel nem tudod majd rendesen tisztítani a fogaidat.

 

BrightSide

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top