Egészség

Megharapott egy mentőst, most akár hét és fél évet is kaphat

A nőhöz epilepsziás tünetei miatt hívtak mentőt, de valamiért nem akarta, hogy ellássák.

Hét és fél év börtönre is ítélhetik azt a nőt, aki 2017 nyarán megharapott egy mentőst. A nőt közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal és súlyos testi sértés kísérletével vádolják – közölte a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség.

Az ötvennégy éves nő a vádirat szerint egy nagyszabású sporteseményen volt önkéntes, ahol rosszul lett. Epilepsziás tünetei miatt a közelben szolgálatot teljesítő rendőrök mentőt hívtak hozzá. A kiérkező mentőautóba a hölgy ugyan beszállt, de a vizsgálatokat elutasította, kórházba szállítása során pedig többször is kikapcsolta a biztonsági övét, és fel is állt az autóban. Amikor az egyik mentős megpróbálta visszakapcsolni a biztonsági övét, a nő két kézzel megragadta a mentőápoló jobb kezét és beleharapott a csuklójába. A dulakodás során összetört egy 200 ezer forint értékű táblagép is.

A mentőápoló nyolc napon belül gyógyuló sérülést szerzett, a harapásoknál súlyos sérülések, például elfertőződés és ínyfertőzés is gyakran előfordulhatnak, ezért a testi sértési cselekmény is súlyosabbnak minősül. Az elkövetővel szemben hét és fél év szabadságvesztés is kiszabható – közölte az ügyészség.

Képünk illusztráció (Mónus Márton, MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top