Egészség

Kétszer tért vissza a halálból Attila

A férfit 17 alkalommal sokkolták, mire sikerült visszahozni az életbe.

„Eszméletlen férfihez kérték a győri mentők azonnali segítségét péntek este. Mentésirányító bajtársunk telefonos vizsgálata után kiderült, az 50 év körüli férfi nem vesz levegőt. Miközben mentőt indított hozzá, folyamatosan instruálta a bejelentőt az újraélesztésre. Az esetkocsi gyors kiérkezéséig a beteg lánya példamutatóan végezte is az életmentő nyomásokat apja mellkasán, ám ez nem hozott eredményt. Bajtársaink azonnal ádáz küzdelembe vetették magukat a beteg életéért, akit az elhúzódó emelt szintű ellátás alatt (rengeteg gyógyszer adása mellett) összesen 17 alkalommal »sokkoltak« a szakemberek. A harcot végül az életmentők fölényes győzelme zárta” – számolt be róla Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Lánya próbálta újraéleszteni a férfit, míg kiértek a mentők

Lánya próbálta újraéleszteni a férfit, míg kiértek a mentők (Fotó: MTI_Mónus Márton)

A Blikk megtudta: Bősze Attila immár második alkalommal tért vissza a halálból: fél évvel ezelőtt kísértetiesen hasonló történt vele, egy nap arra ébredt, hogy nem kap levegőt. A férfi az akkori eset után gyógyszereket kapott, és már kezdte volna elfelejteni az egészet, ám jött a mostani roham.

„Nem szeretnék kérni egy harmadik esélyt a sorstól, sokkal inkább azt, hogy ilyen most már ne történjen meg velem még egyszer. Köszönöm a mentőknek, amit értem tettek, s a lányomnak… neki is nagyon!” – fogalmazott Attila, akit jelenleg szubintenzív osztályon kezelnek.

Más mentős esetek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top