Egészség

Fekvőtámasszal bizonyított a 60 éves álláskereső, bejött

Paul Marks sikeres karrierrel a háta mögött, 60 évesen keresett állást, sajátos módszerrel. Igaza lett.

Paul Marks végigdolgozta az életét, sokra vitte, mozgalmas karriert tudhat maga mögött – és reméli, nincs vége. Volt már pénzügyi és vezérigazgató, üzlettulajdonos, befektető, szóval CV-je hallatán azt hinné az ember, még a válság közepén is kapkodnának utána most, hogy munkát keres. Paul ugyanis a koronavírus miatt elvesztette állását. Csakhogy úgy érzi, nem kell senkinek, nem azért, mert alkalmatlan, hanem a kora miatt: 60 éves.

A férfi több mint 50 álláshirdetésre jelentkezett az utóbbi hetekben; nem egyszerűen egyik sem jött össze, hanem vissza sem jeleztek sehonnan. Úgy döntött tehát, LinkedIN-re feltöltött motivációs videóját meglepő húzással, pontosabban tolással indítja: fekvőtámaszokat végzett, szám szerint hatot, hogy megmutassa, üde és fitt.

Paul, akinek meg sem akad a beszéde a gyors edzés után, elmondja a videóban, hogy még csak nem is állást szeretne azon nyomban, inkább egyszerűen beszélni a cégek döntéshozóival. Érti ő, hogy manapság már algoritmusok döntenek arról, kivel érdemes foglalkozni, és a korát meglátva már az első körben fiókba vagy kukába kerül a CV-je, de nem szabadna őt ennyivel elintézni.

A videó hatalmasat futott, több mint 700 ezren nézték meg. A terv bejött: azóta száz fejvadász és cég kereste meg, konkrét ajánlatokkal. Paulnak ráadásul tényleg nem esett nehezére a fekvőtámasz: naponta hatvanat végez és mellé még 6 kilométert fut – ez egy kihívás része volt, a skót férfi 60 éves korára szeretett volna eljutni erre a szintre. Múlt héten volt a szülinapja és sikerült neki a „Covid-súlyfelesleg” ellenére, amit állítása szerint magára szedett. „Az üzenet az, hogy nem vagyok öreg és ráncos, halott pedig végképp nem” – magyarázta a férfi a videó hátterét a LADBible-nek. A videót is az előbbi linken tudjátok megnézni.

Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Getty Images

További cikkek a témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top