nlc.hu
Egészség

5 éves kislánya mentette meg az életét

5 éves kislánya mentette meg az anya életét

Életveszélyes állapotba került egy nő, és talpraesett 5 éves kislányának köszönheti az életét.
Mentőautó

Átlagosan indult Lashaunastey Turberville és kislányának egyik novemberi vasárnapja, ám a 39 éves nő egyszer csak rosszul érezte magát, ezért lefeküdt. Nem sokkal később már nem tudott beszélni és mozogni.

Az anyának ezután már csak homályos emlékei vannak arról, mi történt, de azt fel tudja idézni, hogy az 5 éves kislánya, Dehvea mentette meg az életét. A gyerek, ahogy látta, hogy baj van, felhívta a dédnagymamáját, de mivel őt nem tudta elérni, gyorsan a segélyhívót tárcsázta.

A kiérkező mentők azonnal kórházba szállították a nőt, majd az orvosok megállapították, hogy hipoglikémiás állapotba került, azaz életveszélyesen alacsony lett a vércukorszintje.

Az édesanya azt mondja, talpraesett kislánya megmentette az életét azzal, hogy segítséget kért telefonon. Turberville elárulta, hogy a gyereknek már 3 éves korában tanítgatta, hogy vészhelyzetben hívja a segélyhívót. Ráadásul a rosszulléte alatt a kislány bámulatosan higgadt maradt, egyáltalán nem pánikolt.

Az anya már jobban van, kislánya pedig azóta szinte állandóan azt kérdezgeti tőle, hogy érzi magát.

(GMA)

Életmentő gyerekek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top