nlc.hu
Egészség

A kijárási tilalom március 1-ig van érvényben

Csak március elsejéig van érvényben a kijárási tilalom

Hiába a meghosszabbított vészhelyzet, az intézkedések határideje nem változott.
Kijárási tilalom

A vészhelyzetet ugyan meghosszabbították, de ez nem jelenti, hogy a védelmi intézkedéseket is velük hosszabbították volna. A Portfolio.hu most megtudta: tényleg nem, ez utóbbiak (mint például a kijárási tilalom, amelyből a fiataloknak már nagyon elegük van) jelenleg is március 1-ig vannak érvényben, azokat nem hosszabbították meg május 23-ig. Ezt a Kormányzati Tájékoztatási Központtól (KTK) tudta meg a lap.

Ez persze nem azt jelenti, hogy március elsejével feloldják a kijárási tilalmat és a kötelező zárva tartást. A most hétfői kormányrendeletben felsorolt 78 veszélyhelyzeti kormányrendelet hatályát május 23-ig, mint elméleti lehetőség kinyújtotta a kormány, de ettől az egyes rendeleteknek, vagy azok egyes paragrafusainak az alkalmazhatósága eltérhet. A védelmi intézkedéseket rögzítőkormányrendelet idevágó részeinél is pont erről van szó: az alkalmazhatóságuk egyelőre március 1-ig tart és a napokban fog majd a kormány dönteni arról, hogy ezt meddig hosszabbítsa meg – magyarázza a Portfolio.hu

Ezek szerint az, hogy mi lesz március elejétől, ezen a héten derül majd ki.

Kiemelt kép: Neményi Márton

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top