nlc.hu
Egészség

Véget ért Tóth Kristóf vízilabdázó karrierje a Covid miatt

Tóth Kristóf hiába győzte le a Covidot, 24 évesen derékba tört a vízilabdázó karrierje

Tóth Kristóf vízilabdázó túlélte a koronavírus-fertőzést, de profi játékosként már sosem szállhat medencébe.
Vízilabda

Tavaly októberben a 24 éves vízilabdázó, Tóth Kristóf súlyos, életveszélyes állapotban került kórházba a koronavírus miatt. Az OSC sportolója a Covidot legyőzte ugyan, de játékos-pályafutásának vége.

Tóth Kristóf a VLV.hu-nak adott interjúban elárulta: márciusban tudta meg, hogy abba kell hagynia az élsportot. A betegség utáni kezelés során nagy dózisú vérhígítót kapott, bár a mennyiség azóta csökkent, és injekció helyett már tablettában szedheti a szert. De amíg folyamatosan vérhígítót kell a szervezetébe juttatni, nem kaphat sportorvosi engedélyt. És egyelőre úgy néz ki, élete végéig szednie kell a vérhígítót.

Teljesen összetörtem, nem is tudtam beszélni erről senkivel, nem is akartam. Ugyanúgy lejártam az edzésekre, megcsináltam, amit kellett, de nehéz volt a helyzettel megbirkózni, nehéz még jelenleg is. Most jutottam el oda, hogy már tudok beszélni minderről elcsukló hang, könnyezés nélkül

– mondta Tóth Kristóf, aki úgy érzi, lehet bármilyen sikeres az élet más területén, amit maga mögött hagy, azt semmivel nem lehet pótolni.

A sportoló egyébként nem általánosságban van eltiltva az élsporttól – maratonfutó például elméletileg lehetne –, a vízilabda jellege okozza a gondot. Ha játék közben olyan sérülést szenved, eltalálják valamelyik lágy szervét, a máját, a hasa alsó felét vagy a koponyája bizonyos részét, életveszélyes belső vérzés keletkezhet.

Ilyen kockázatot egyik sportág művelése sem ér, egy élete van az embernek, sőt, én már még egyet kaptam, nem sokan állnak fel abból, amin én átestem, nagy szerencsém volt

– fogalmazott a fiatal sportoló.

Tóth Kristóf jelenleg kiszáll a vízilabdából, szeretné magát más területen kipróbálni. De úgy gondolja, hogy egy idő után visszatér valamilyen formában, mert a későbbi terveiben szerepel a vízilabda. Jelenleg viszont az esküvőjét készíti elő, szűk másfél hónap maradt a nagy napig.

(Kiemelt kép: Unsplash/charlybron.pro)

Elhúzódó Covid az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top