nlc.hu
Egészség

Fejfájást okozhat a mostani nagy hőingadozás

Óriási hőingadozás teszik nehézzé a fejfájósok életét – Közel 20 fok lehet a különbség a nappali és éjszakai hőmérséklet között

Folytatódik a száraz, derűs idő, viszont az ősz éjszakánként megmutatja, hogy már itt van, mivel alaposan lehűti a hőmérsékletet. Emiatt extrém hőingadozások alakulhatnak ki sokaknak fejfájást okozva.

Pénteken országszerte csapadékmentes, napos időre van kilátás, a hőmérő higanyszála akár 24-28 fokig is felkúszhat, kellemesen laza, nyárias érzést kölcsönözve ezen a szeptemberi napon. Késő este jelentős lehűlés következik be, a hőmérséklet 12-17 fokig csökken vissza, de az igazán drasztikus csökkenés hajnalra várható, amikor már 7 és 14 fok között alakulnak a maximumok, de egyes helyeken ennél akár még hidegebb is lehet – írja az Index.

Kora reggel szükség lesz kabátra (fotó: Pixabay)

Kora reggel szükség lesz kabátra (Fotó: Pixabay)

Ezt az időjárást jelenleg egy anticiklon határozza meg, így fronthatással nem kell számolni, ugyanakkor a fejfájósoknak mégis van miért aggódniuk, ugyanis a nappali és az éjszakai hőmérséklet közti óriási különbségre sokunk szervezete reagálhat fejfájással, vérnyomás-ingadozással, keringési panaszokkal, de migrén, rosszullét, szédülés és fáradékonyság is előfordulhat az erre érzékenyebbeknél.

Az időjárásról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top