nlc.hu
Egészség

Egy brit nőé a világ legkomplikáltabb Covid-esete

Egy ötvenes éveiben járó brit nőé a világ legkomplikáltabb Covid-esete

A nőt gépek tartják életben, mióta a koronavírus-fertőzést követően agykárosodást szenvedett és lebénult. Az orvosok szerint nincs mit tenni.

Tavaly év végén került a cambridge-i Addenbrooke’s Kórházba egy brit nő, miután koronavírus-fertőzés következtében agykárosodást szenvedett és lebénult, írja a BBC nyomán a Hvg.

koronavírus, kórház, beteg

A kép csak illusztráció (Fotó: Pexels)

Az ötvenes éveiben járó nő koronavírus miatti esetét a világ legkomplikáltabbjának tartják a szakértők. A túlsúlyos nő állapota az alapvető egészségügyi problémái miatt gyorsan romlott, súlyos kognitív károsodást szenvedett, és mára szinte teljesen lebénult.

Az orvosok egyelőre gépeken tartják életben a beteget, ám a vizsgálatok szerint már egyáltalán nem lehet rajta segíteni. Így szerintük az lenne a leghumánusabb, ha a családja elengedné, ám a rokonok ezt a lehetőséget bírósági úton is megtámadták, ragaszkodnak hozzá, hogy az asszonyt gépekkel tartsák életben. Egy november eleji tárgyalás kimondta, hogy további bizonyítékokra van szükség, és engedni kell, hogy a család is észrevételt tehessen az ügyben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top