nlc.hu
Egészség

14 hónapja folyamatosan koronavírussal fertőzött

14 hónapja folyamatosan koronavírussal fertőzött egy török férfi

A török férfit 78-szor tesztelték, de képtelen volt negatív koronavírustesztet produkálni, 14 hónapja folyamatosan fertőzött.

Egy török férfi 14 hónapja képtelen kigyógyulni a koronavírusból, 78 alkalommal tesztelték ebben az időszakban, és mindannyiszor pozitív lett a koronavírusteszt eredménye. Ezzel az 56 éves férfi a leghosszabb ideje covidos páciens Törökországban – írja a Telex az Independent nyomán.

Muzaffer Kayasan először az első hullámban fertőződött meg, majd újra elkapta a fertőzést, és a folyamat azóta is tart. Kilenc hónapot töltött kórházban, majd ötöt az otthonában, ahonnan 2020 novembere óta nem mozdult ki. Az azóta eltelt 14 hónapban akárhányszor tesztelték, mindig pozitív lett az eredmény.

14 hónapja folyamatosan koronavírussal fertőzött egy török férfi

14 hónap alatt 78-szor produkált pozitív koronavírustesztet a török férfi. A kép illusztráció (Fotó: Unsplash/Mufid Majnun)

Az orvosok szerint a visszatérő vírusfertőzés oka a férfi gyenge immunrendszere és a leukémiája, amelyek miatt akár egy macskától is megfertőződhet. Családjával – köztük a lányunokájával – ezért csak az ablakon keresztül tartja a kapcsolatot, és csak messziről beszélgetnek a kertben.

A bezártság és a folyamatos pozitív tesztek ellenére a férfi jól van, és optimistán látja a helyzetet.

Biztosan a női verzióját kaptam el a Covidnak, azért van ennyire megőrülve értem 

– mondta Muzzafer, aki a szervezetében lévő vírus miatt még a vakcinát sem tudta felvenni.

Nemrégiben Romániában fordult elő egy másik ritka eset a járványban: hat hónapon belül három alkalommal is koronavírusos lett egy 70 éves férfi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top