nlc.hu
Egészség

Falus Ferenc szerint minden tizedik ember fertőzött

Falus Ferenc: Minden tizedik ember a környezetünkben fertőzött

Mindeközben abban bízik, hogy az oltási akcióhét sikeres lesz.

„Sokkal korábban kellett volna a járványügyi intézkedéseket meghozni, mert ebben a járványban minden nap késlekedés emberek halálát okozza” – közölte Falus Ferenc az ATV Híradójában. A volt országos tisztifőorvos reméli, hogy az oltási akcióhét végére egymillió oltást is beadnak, azt viszont szomorúnak tartja, hogy első oltást még mindig kevesen vesznek fel.

férfi áll az oltóponton az oltási akcióhéten

Fotó: Koronavírus tájékoztató oldal / Facebook

Falus hozzátette, hogy az emberek utálnak regisztrálni, és szeretnek akkor oltásért menni, amikor akarnak. Szerinte a kormány már régen csinálhatott volna „oltások éjszakáját”, és egyéb olyan programokat, amivel megkönnyítették volna azt, hogy az oltást minél többen felvegyék. Elmondta azt is, hogy az a program, amikor az idősekhez házhoz mentek az oltást beadni, lényegében nem valósult meg, legalábbis a statisztikán nem látszik, és azt sem lehetett látni, hogy tömegesen jelennek meg az oltóbuszok a kistelepüléseken.

A volt tisztifőorvos figyelmeztetett, mindenki vigyázzon magára, mert a hivatalos adatoknál sokkal több fertőzött van pillanatnyilag. Azt mondja, minden tizedik ember a környezetünkben fertőzött.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top