nlc.hu
Egészség
Karácsonyi hangulat a gyerekkórházban? Lehetséges! (X)

Karácsonyi hangulat a gyerekkórházban? Lehetséges! (X)

Legtöbbünk számára a karácsony az otthon melegét és a szeretetteljes családi körben töltött időt jelenti. Vannak azonban gyerekek, akik ilyenkor sem hagyhatják el a kórházat.

Karácsonyi hangulat a gyerekkórházban? Lehetséges! (X)

Hosszú Norbert, vagyis Dr. Kárló a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány bohócdoktora évek óta látogatja a gyermekkórházakat, ennek jelentőségéről mesélt:

–        Szerinted miért fontos az, hogy karácsonykor is jelen legyenek a bohócdoktorok a gyerekkórházakban?

–        Ebben az időszakban történő látogatásainkat kiemelt fontosságúnak érzem. Sajnos vannak, akik a mindennapjaikat élik a kórház falai között és ez alól az ünnepek sem kivételek. Ezért nagyon fontos a jelenlétünk, a bohócdoktor nem megy szabadságra, így a betegek és a családtagjaik ilyenkor számíthatnak ránk. Ha egy kis időre is, de el tudjuk velük feledtetni, hogy nem odahaza töltik az ünnepeket. Ha az otthoni karácsonyi hangulathoz nem tudnak eljutni, mi megteremtjük nekik.

Karácsonyi hangulat a gyerekkórházban? Lehetséges! (X)

–        Fel tudsz esetleg idézni egy karácsonyi látogatást?

–        A hematológiai osztályon jártunk, amikor bementünk egy visszahúzódó, szomorú kisfiúhoz. Az édesanyja társaságában éppen evéshez készülődtek, mire mi megkérdeztük, hogy csak nem a karácsonyi menüt akarják elfogyasztani? Az anyuka nevetve helyeselt, a kisfiú elkezdett feloldódni, majd arra terelődött a játék, hogy ha van karácsonyi menü, akkor miért nincs karácsonyfa? Ezt a dilemmát is megoldottuk és az infúziótartót díszítettük fel a szobában található tárgyakkal, például plüssállattal, sállal, kesztyűvel. Ez nagyon tetszett a kisfiúnak, de jött a következő kérdés: hol a csúcsdísz? Ekkor a bohócdoktor társam egy trükkel elővarázsolt egy piros orrot és anyukája segítségével felhelyeztük a karácsonyfa tetejére. Így alakítottuk át a kórtermet színes karácsonyi helyszínné. Ez egy nagyon meghatározó és felemelő pillanat volt.

A karácsonyi bohócoktori viziteket itt támogathatod.

A képek illusztrációk.

Karácsonyi hangulat a gyerekkórházban? Lehetséges! (X)

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top