nlc.hu
Egészség

Tűzoltók segítettek a leukémiás kisfiúnak a Heim Pál Kórházban

Tűzoltók vidították fel a leukémiás kisfiút

Tökéletes diplomáciai manőverrel vették rá a kicsit a maszkhasználatra a Heim Pál Kórházban.
Heim Pál Gyermekkórház, tűzoltók

Nimródról, a Heim Pál Kórház betegéről három dolgot érdemes tudni:

  • leukémiával küzd, időnként oxigént kap;
  • zavarja az oxigénmaszk;
  • imádja a tűzoltókat.

A gyermek megható története az egész országot bejárta, miután édesanyja egy Facebook-posztban mesélte el megrendítő történetüket – írja a Blikk. A kisfiú most a Heim Pál gyermekkorházban van, ahova hétfő délután a IX. kerületi tűzoltók is ellátogattak, Nimród ugyanis rajong a tűzoltókért, és nagy álma, hogy egyszer ő is tűzoltó lehessen.

Nimród édesanyja, Csóka Anita az nlc-nek a véradás fontosságát hangsúlyozta, hiszen például négy egység trombocitához (Nimród ennyit kap egyszerre) hatvan ember véradására van szükség. Anita az őssejtdonorok szerepére is felhívta a figyelmet, hiszen ma már egy szimpla vérvétellel – esetleg még néhány injekcióval  – kiderülhet, ki alkalmas donornak, segítve ezzel másokon. 

Az édesanya kiemelte a Gyermekgyógyítók munkáját is, a magyar gyermekonkológiai hálózat orvosai, nővérei ugyanis emberfeletti munkával segítenek a beteg gyerekeken, így Nimródon is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top