nlc.hu
Egészség

Felfüggesztették a fóti orvost

Mégis felfüggesztették a verekedős fóti orvost

Fegyelmi eljárás ugyan nem indult ellene, mégsem praktizálhat a verekedésbe keveredett fóti orvos.

Felfüggesztették, vagyis egyelőre nem rendelhet az a fóti orvos, aki a közelmúltban verekedésbe keveredett az egyik páciensével. Dr. Lestár Ferenc ügyében rendőrségi eljárás indult. A Bors úgy tudja, hogy fegyelmi eljárást viszont nem indítana vele szemben a munkáltatója, az Emergency Service Egészségügyi Szolgáltató Kft.

Férfi orvos

Képünk illusztráció Fotó: Karolina Grabowska/Pexels

A cég azt közölte a lappal, hogy a rendőrségi eljárás eredményének megfelelően akarnak eljárni az ügyben.

A beteg támadt rá

Ahogy korábban beszámoltunk róla, egy házaspár először egy hete péntek éjjel kereste telefonon, hogy másnap írjon fel gyógyszert a feleség vérnyomására. A hobbi-testépítő orvos közölte, hogy erre a szombati ügyeletben nincs lehetőség, ez háziorvosi feladat. Ezután a férj szombaton ismét telefonált, majd feleségével személyesen is megjelentek az orvosnál. Lestár Ferenc elmondása szerint a nő szidta a rendszert és az orvosokat, azt állította, hogy megtagadták tőle az ellátást, majd kitalálta, hogy nem is vérnyomásával van baj, hanem köhög.

Az ügyeletes orvos elmondása szerint vitatkoztak, majd a nő nekilökte a szekrénynek, ő pedig ellökte magától a támadóját. Ezt követően dulakodás alakult ki, a férfival szemtől szemben bokszolt az orvos, közben a nő hátulról rugdosta. Lestár Ferenc kiszaladt a nyílt térbe, becsukta az épület ajtaját, de a támadók egyike berúgta az üveget. A férfi újra megsorozta a fejét, ő pedig ismét visszaadta. Végül elgáncsolta a férfit, majd az orvos beismerte, hogy „ráfogtam a férj fejét az ott parkoló autójukra, majd néhányszor hozzávertem”.

A támadók megvárták a rendőröket, és maguk is hívogatták a 112-t. A mentők koponyasérüléssel szállították kórházba a férjet. Az orvos azt mondta, nem ez volt az első eset, hogy rátámadtak munka közben.

Korábbi balhék

Az eset után jelentkezett egy orvos, Elor Judit, aki azt állítja, hogy kollégájaként az orvos 2014-ben bántalmazta, fojtogatta őt. Az ügyben jogerős ítélet is született, Lestár Ferencet bűnösnek találták közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében és testi sértés vétségében, ezért 1 és 6 hónap szabadságvesztésre ítélték, amit 2 évre felfüggesztettek.

Most Novák Hunor orvos a Facebook-oldalán arról számolt be, hogy január 8-án jelentkezett nála egy kétségbeesett szülő, aki a fóti orvosi ügyeletre panaszkodott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top