nlc.hu
Egészség

39 éves családapa fulladt meg a Balatonban

A rekkenő hőségben a vízibicikliről ugrott a Balatonba a családapa, felesége és kislánya szeme láttára merült el

Pánikba eshetett a mély vízben.
vízibicikli

A család Zamárdinál vízibiciklizett a péntek délutáni rekkenő hőségben, amikor – több száz méterre a parttól – a 39 éves apuka beugrott a vízbe, és többé nem jött fel a felszínre – számolt be az RTL Híradó. A felesége utána ugrott, próbálta keresni, magára hagyva kislányukat a vízibiciklin.

Arra lettünk figyelmesek, hogy két ember nagyon nagy sebességgel elkezd úszni a vízibicikli felé. Az gyanús volt, mert ilyet nem nagyon szoktunk, és akkor már figyeltük, hogy olyan furán sodródik a vízibicikli gazda nélkül. Egy 5 éves kislány ült benne, mint utólag kiderült, aki nagyon ügyesen segítségért kiáltott” – mesélte az egyik szemtanú.

A strandolók közül többen a család segítségére indultak, köztük volt a Zamárdi Vízimentő Egyesület vezetője. Elmondása szerint két mentőhajó jött, helikopter is érkezett, a vízirendészet volt legelőször a helyszínen. Végül körülbelül 30 perc után találták meg a szerencsétlenül járt férfit. A vízimentők még újra tudták éleszteni, a siófoki kikötőben át is adták a mentőknek. Életveszélyes állapotban vitték be a helyi kórházba, ott azonban nem sokkal később meghalt.

A szemtanúk szerint a férfi nem tudott jól úszni és pánikba eshetett a mély vízben, emiatt történt a tragédia.

A rendőrség közigazgatási eljárást indított az ügyben.

Kiemelt kép: illusztráció, MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top