nlc.hu
Egészség

Kirstie Alley vastagbélrákban hunyt el

Kirstie Alley vastagbélrákban hunyt el, a rákszűrés fontosságára figyelmeztetnek a szakértők

A rendszeres szűrővizsgálat életet menthet.
Kirstie Alley

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Kirstie Alley gyerekei kedden közleményben adták a nagyközönség tudtára, hogy a 71 éves színésznő rákban halt meg, és csak a halála előtt néhány hónappal diagnosztizálták nála a betegséget. 

A színésznő családjának képviselői most is azt megerősítették, hogy a sztár halálát vastagbélrák okozta – írta meg a HVG.

A lap szerint az Egyesült Államokban évente több, mint 106 ezer új vastagbélrákos esetet diagnosztizálnak, a kór pedig világszerte a harmadik leggyakoribb halált okozó ráktípus a tüdő- és mellrák után. Az amerikai szakértők szerint, bár a nőknél kisebb az esélye a vastagbélrák kialakulásának, mint a férfiaknál, még így is minden 25. nőnél diagnosztizálják élete folyamán ezt a betegséget. A kutatások szerint a vastagbélrák az elmúlt években egyre gyakoribbá vált a huszonéves korosztályban is. Emiatt nemrég több sztár, köztük Ryan Reynolds hívta fel a figyelmet egy videóban a szűrés fontosságára.

Chadwick Boseman, a Fekete Párduc 43 éves sztárja szintén vastagbélrákban halt meg 2020 nyarán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top