nlc.hu
Sztárok

Meghalt Kirstie Alley

Meghalt Kirstie Alley

A színésznő 71 éves volt.

71 éves korában elhunyt Kirstie Alley, a színésznő rákbetegséggel küzdött, halálát a gyerekei jelentették be a közösségi médiában, írja a Telex.

Édesanyánk életöröme és szenvedélye az élet, gyermekei, unokái és számos állata iránt, nem is beszélve az alkotás örök öröméről, páratlan volt, és arra ösztönöz minket, hogy a lehető legteljesebben éljük az életet, ahogy ő is tette

 – áll a közleményben.

A színésznő 1951-ben született a kansasi Wichitában. Az 1982-es Star Trek II: A kán haragja című film után olyan filmekben játszott, mint az 1984-es Vak randi és az 1987-es Nyári iskola Mark Harmon oldalán. Ugyanebben az évben kapott szerepet az 1982-ben indult Cheers című tévés sorozatban, amiben egészen a sorozat 1993-as befejezéséig játszott.

Kirstie Alley

Fotó: Stuart C. Wilson/Getty Images

Az 1990-es években nyolc Emmy-jelölést is összegyűjtött, ezeket közül kettőt váltott díjra. 1991-ben, a Cheersben nyújtott alakításáért nyerte el a díjat, 1994-ben a pedig a David anyja című tévéfilm főszerepéért járó Emmy-díjat is bezsebelte. Golden Globe-ra hatszor jelölték, 1991-ben nyerte meg a díjat a Cheersért. 1989-ben főszerepet kapott a Nicsak, ki beszél! című filmben John Travolta oldalán, akivel az 1990-es és az 1993-as folytatásokban is együtt szerepeltek. A 2000-es években számos sorozatban vállalt kisebb szerepeket, és valóságshow-kban is feltűnt, amiért sok kritikát kapott.

John Travolta az Instagramon így búcsúzott tőle: „Kirstie az egyik legkülönlegesebb kapcsolat volt az életemben. Szeretlek. Tudom, hogy még találkozunk.” Parker Stevenson, aki 1983 és 1997 között volt Alley férje, és két gyermekének apja, szintén a közösségi médiában tisztelgett előtte. Egy Instagram-posztban azt írta: „Kirstie, annyira hálás vagyok az együtt töltött éveinkért, a két hihetetlenül gyönyörű gyermekünkért és már az unokáinkért is. Hiányozni fogsz.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top