nlc.hu
Egészség

Ezért bánja a nő, hogy szétvarratta magát huszonévesen

Egy influenszer a TikTokon mesélt arról, miért bánta meg a tetoválásait, és üzent azoknak, akik tetkón gondolkoznak

Fiatal korában agyontetováltatta magát, de már megbánta, hogy miket varratott magára.

A 36 éves, virginiai Sara egy TikTok-videóban beszélt arról, miszerint a tetoválás komoly átgondolást igényel, hiszen (jobb esetben) egy életre szóló döntés, épp ezért az sem árt, ha a döntés pillanatában a varratók már nemcsak papíron felnőttek, hanem valóban kiforrott személyiségek.

Képzeld el, hogy húszéves korodban egyszer felvettél egy inget, és most egész életedben ezt az inget kell viselned. Ilyen érzés, amikor széttetováltatod magad, mielőtt teljesen kifejlett felnőtt emberré válnál

– mondja a TikTok-videóban. A most 36 éves nő szerint ideálisabb harminc fölött tetováltatni, amikor az embernek már kiforrott a személyisége.

@saraovershares Oops I regret all my tattoos 🥲 I might do another video listing all the other reasons but so far none of them involve my tattoos aging (which is what dudes used to always tell me) they just don’t match who I am now and my girly/feminine aesthetic. Will you regret your tattoos when you’re my age? Maybe! #CapCut #tattooregret #tattooregrets #feminineaesthetic #girlyaesthetic ♬ original sound - Sara

Sara egyébként jól tudja, miről beszél, hiszen számos tetoválás borítja a testét. Az idő elteltével neki leginkább azzal lett problémája, hogy a fiatalon kiválasztott minták stílusa mostanra nem passzol hozzá eléggé, mivel akkoriban még nem ismerte annyira önmagát, mint most. Sara szerint mentálisan teljesen máshol volt huszonéves korában, mint manapság, és a régi önkeresésének fázisait – rendszerint a melankolikus, bizonytalan állapotait – tükrözik a tetoválásai. Ezek a sötétebb hangulatú tetkók pedig szöges ellentéte mindannak, ahogy ma érzi magát.

Amikor azt mondták neki huszonévesen, hogy idősebb korában meg fogja bánni a tetoválásokat, csak legyintett, de ma már vállalja, hogy sok tetoválást valóban nem lát szívesen magán, ugyanakkor eltávolíttatni sem kívánja őket, bár egy ekkora felületről eltüntetni nem is nagyon lehetne.

Nem Sara az első ember, aki megbánta a tetoválását, erről egy nagyobb cikkben az nlc-nek is beszélt korábban pár olyan tetoválóművész, aki eltávolítással is foglalkozik.

„Tüntettem már el náci tetoválást, amit már megbántak, sőt börtöntetkót is. Egy pasinak például az arcát lézereztem, amin 15-20 kicsi minta, hülye felirat volt. Nem tudtam eldönteni, hogy azért csináltatta, mert följebb akart kerülni a hierarchiában, vagy azért, mert lefogták és széttetoválták az arcát” – mondta Hidasi Péter, a Fetish Studio vezetője.

Az influenszer, aki megbánta a tetkóit.

Fotó: TikTok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top